Chemitalic hårdt ramt af telekrisen

Den børsnoterede Horsens-virksomhed Chemitalic, der producerer printplader til teleindustrien, har fået barberet sin halvårsomsætning ned med en tredjedel i forhold til sidste år. Det svigtende salg kommer samtidig med, at selskabet er i fuld gang med en storstilet omstrukturering.

Der er endnu et stykke vej, før IT- og tele-underleverandøren Chemitalic i Horsens får fast grund under fødderne og plusser på bundlinien.

Selskabet, der efter en hård slankekur har 160 ansatte tilbage, offentliggjorde tirsdag sit halvårsregnskab for sidste halvår af 2001, og tallene er ikke munter læsning for hverken ledelse eller aktionærer.

Omsætningen er faldet med 33 procent til 68,3 millioner kroner i forhold til første halvår af 2000, hvor Chemitalic omsatte for godt 101 millioner kroner.

Minus 15 mio. på driften

Resultatet af den primære drift er minus 15 millioner kroner mod et plus på 1,8 millioner kroner i samme periode året før.

Efter skat er der et minus på syv millioner kroner mod 35 millioner i minus sidste år. For hele året ventes et resultat på minus 15 millioner kroner mod sidste års minus på 43,4 millioner.

Ifølge administrerende direktør Peter Pasgaard har krisen i teleindustrien ramt Chemitalic hårdt på et tidspunkt, hvor selskabet i forvejen var i vanskeligheder, men han frygter ikke, at virksomheden må bukke under for presset.

- Vi kan ikke tåle en omsætning, der er meget lavere end nu, men jeg er ikke så bekymret for, om vi lukker. Det her regnskab bliver ikke skønt, men til gengæld får vi trimmet virksomheden, så vi kan kigge fremad fra det nye regnskabsårs begyndelse, siger Peter Pasgaard.

Han er ikke meget for at spå om, hvordan teleindustrien vil udvikle sig det næste halve år, men der er tegn på, at krisen er toppet, og markedet er ved at vende.

- Vi har nået bunden af det første u, og vi kan se, at ordretilgangen stiger igen, men vi kan ikke se, om der venter et nyt u på den anden side, siger han.

Chemitalic eksporterer størstedelen af sin omsætning med Sverige, Norge og Tyskland som de væsentligste markeder.

Selskabet kom ud af sidste regnskabsår med et negativt resultat på 43,4 millioner kroner ud af en omsætning på 198 millioner kroner. Året før var omsætningen 203 millioner kroner og et resultat på minus 14,8 millioner kroner.

Oprydning i gang

Årsagen til de triste tal er primært, at IT- og telebranchen, som Chemitalic leverer til, har ligget underdrejet i en længere periode. I forbindelse med offentliggørelsen af det seneste årsregnskab lancerede ledelsen en storstilet genopretningsplan med det mål at få plusser på bundlinien indenfor to år.

I mellemtiden har godt 70 ud af 230 ansatte forladt virksomheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere