Fortsat stigning i IT-konkurser

Januar blev ikke vendepunkt for antallet af danske IT-konkurser. 14 danske IT-selskaber gik konkurs mod 12 i januar for et år siden. Men billedet er ved at vende, vurderer Købmandsstandens Oplysningsbureau, der står bag opgørelsen.

Antallet af danske IT-konkurser stiger fortsat. I januar 2002 gik i alt 14 danske IT-selskaber konkurs i forhold til 12 selskaber i samme måned for et år siden, viser en opgørelse foretaget af Købmandsstandens Oplysningsbureau.

Selv om antallet af IT-konkurser fortsat er stigende, viser konkursstatikken dog en positiv udvikling. Over en tre-måneders periode fra november til januar 2002 var der 49 IT-konkurser, hvilket er en stigning på 96 procent i forhold til de samme tre måneder for et år siden.

I januar måned 2002 steg antallet af konkurser kun med 16,7 procent i forhold til 2001, og det kan opfattes som en positiv udvikling, mener analytiker i Købmandsstandens Oplysningsbureau, Søren Madsen.

- Antallet af IT-konkurser stiger fortsat, men der er en tendens til, at væksten flader ud, siger han.

IT-konkurser i top

Når der sammenlignes med andre brancher, ligger IT-sektoren dog fortsat i den tunge ende af statistikken. I alt gik 192 selskaber konkurs inden for alle brancher i januar 2002, hvilket er en stigning på 7,3 procent i forhold til samme måned året før. Med en stigning i antallet af IT-konkurser på 16,7 procent har IT-sektoren altså fortsat mere en dobbelt så stor vækst i antallet af konkurser som alle brancher under et.

I tre-måneders perioden fra november til januar 2002 steg antallet af IT-konkurser med 96 procent, og det betyder, at kun undervisningsbranchen med en stigning på 140 procent oplevede en større stigning i antallet af konkurser.

Stadig mange opstart

Rettes blikket modsat mod opstarten af nye virksomheder, viser Købmandsstandens opgørelse, at der i januar 2002 blev etableret 495 færre selskaber end året før. 1640 nye virksomheder så dagens lys i januar 2002, hvilket er 23,2 procent færre end året før.

Selv om iværksættertrangen altså synes at være aftaget noget, ligger antallet af nystartede virksomheder i januar 2002 stadig et pænt stykke over antallet i 2000. Derfor mener Købmandsstanden ikke, at der skal lægges alt for meget i den tilbagegang. Opgørelsen viser snarere, at 2001 var et ekseptionelt år, hvor ualmindeligt mange virksomheder så dagens lys, lyder vurderingen.

Se hele Købmandsstandens opgørelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere