Mandagens aviser om IT

Dansk software mod piratkopiering. Procon begæret konkurs. Hver anden uafhængig teleforhandler må lukke. Flere fyringer blandt IT-ansatte. Kvinder svigter e-handel. Politiet har svært ved at håndtere IT-kriminalitet.

Dansk software mod piratkopiering

Randers-firmaet Prosafe har udviklet et program, der skal forhindre piratkopiering af musik på internettet. Systemet bruger samme krypteringsteknologi som bankerne ved Dankort-transaktioner, og skal hovedsageligt sælges til pladeselskaber, der lægger musik på nettet. Softwaren sikrer, at brugerne ikke kan downloade, men kun høre kendte musikstykker fra en central server. Samtidig registrer systemet hvem, der er online, så der bliver betalt for ydelsen. Prosafe har droppet at tage patent på teknologien, fordi firmaet ikke mener, teknologien kan aflures. (Berlingske Tidende)

Procon begæret konkurs

Medarbejderne i Procon, der udvikler software til rejsebranchen, har indsendt en konkursbegæring mod firmaet, da de ikke har modtaget løn siden november. Desuden har mellem 60 og 80 ansatte i alt skudt otte millioner kroner i foretagendet. Pengene er måske er tabt. Ifølge Procons administrerende direktør arbejder man på højtryk for at rekonstruere selskabet, der er kommet i vanskeligheder som følge af rejsebranchens nedtur efter terrorangrebet 11. september. I morgen mødes parterne i skifteretten. (Børsen)

Hver anden uafhængig teleforhandler må lukke

Omkring halvdelen af landets 150 uafhængige teleforhandlere er i fare for lukke inden for de næste to år, vurderer teleanalytiker John Strand. Forhandlerne presses ud af markedet, fordi hovedindtægtskilden, salg af mobiltelefoner til nye kunder, er stærkt faldende og fordi teleselskaberne opretter deres egne butikker. Desuden er flere af teleselskaberne begyndt at satse på direkte salg via internettet og egne butikker for at få fat i de gode kunder. (Erhvervsbladet)

Flere fyringer blandt IT-ansatte

På få måneder er antallet af arbejdsløse IT-medarbejdere fordoblet, oplyser fagforeningen for de IT-professionelle, Prosa. Værst ramt er nyuddannede datamatikere og IT-medarbejdere over 40 år. Det lader også til, at ledigheden bliver højere blandt IT-medarbejdere jo korte deres uddannelse er. Højtuddannede og erfarne IT-specialister er dog stadig en mangelvare. Ifølge Prosa er virksomhederne i dag kun interesserede i at ansætte folk, der kan producere fra første dag. (Jyllands-Posten)

Kvinder svigter e-handel

Tal fra Danmarks Statistik viser, at især kvinder har svært ved at vende sig til at handle på internettet. I løbet af de seneste tolv måneder er andelen af danskere, der har handlet på internettet, steget fra 19 til 21 procent. Heraf er kun 39 procent kvinder, selvom de står for 70 procent af indkøbene i husholdningerne. Af hele befolkningen handler kun 16 procent af kvinderne på nettet, mens 25 procent af alle mænd har e-handlet de seneste 12 måneder. (Jyllands-posten)

Politiet har svært ved at håndtere IT-kriminalitet

Medarbejderne i landets 54 politikredse er sjældent klædt på til at håndtere kriminalitet på internettet. Loven siger, at en forbrydelse skal opklares i den politikreds, hvor den er begået, men her er IT-kompetencerne ofte af meget svingende kvalitet. Det mener sikkerhedscheferne for nogle af de store internetudbydere, Tele2 og TDC Internet, der har været ude for, at de enkelte politikredse end ikke havde adgang til internettet. Sikkerhedscheferne foreslår at IT-forbrydelserne opklares centralt hos Rigspolitiet, men det afviser formanden for politimesterforeningen, Jørgen Illum, der ikke mener problemet er så stort, at efterforskningen bør varetages centralt. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere