Telia Stofas kunder har fået nok

En forening af Stofanet-kunder har i anledning af Telia Stofas varslede prisstigninger på 50 procent skrevet et vredt oplæg til teleselskabet. Foreningen mener ikke, at kunderne får valuta for pengene.

Nu kan det være nok, mener Landssammenslutningen af Stofanet-brugere, Run2Net, der fredag udsender et vredt oplæg til Telia Stofa.

Foreningen mener ikke, at den bliver taget seriøst og stiller sig uforstående over for prisstigninger på 50 procent for størstedelen af Stofas 60.000 kunder.

- Problemet er, at vi ikke får nogen merværdi for den bratte prisstigning. Der sker ingen udvikling i deres produkt, selvom vi gennem lang tid er kommet med forslag til forbedringer, siger Tony Reinkvist, der er næstformand i Run2Net.

Run2Net, der har lokalkontorer i alle danske byer med Stofanet, har siden stiftelsen i maj 1999 haft et tæt samarbejde med Telia Stofa.

Men foreningen er efterhånden træt af, at Telia Stofa ikke reagerer på den kritik, der kommer fra brugerne.

- Vi føler, at de stikker os blår i øjnene og blot holder møderne med os for at holde os i ro. De problemer, vi fremhæver i oplægget, der kommer i morgen, har jo eksisteret i lang tid, siger Tony Reinkvist til Computerworld Online.

Udover de bratte prisstigninger handler oplægget om dårlig support, svingende hastighed og udfald på internetforbindelsen samt manglende kvalitetsgaranti.

Herudover er man i Run2Net også fortvivlede over, at Stofa ikke har kunnet levere ekstra ydelser, såsom flere email-adresser, en gameserver, et chatforum og bedre service.

Altsammen ydelser, som ikke er varslet i forbindelse med prisstigningerne.

Vil vende underskudsforretning

Fra 1. marts hæver Telia Stofa maksimumtaksten fra 200 til 300 kroner om måneden. Samtidig stiger trafikgrænsen fra fire til fem gigabyte, før der skal betales pr. megabyte.

Hvis man surfer for under 50 megabyte om måneden, falder taksten fra 60 til 50 kroner. Men prisstigningen rammer hovedparten af Telia Stofas internetkunder, indrømmer Telia Stofas direktør, Ole Simonsen overfor Fyens Stiftstidende.

- For en stor del af kunderne er det en ret markant forhøjelse, og selvfølgelig vil nogle være utilfredse. For omkring en tredjedel vil det betyde et prisfald, men jeg erkender, at det ikke er så markant, siger han til det fynske dagblad.

Desuden har Ole Simonsen begrundet prisstigningerne med behovet for at øge lønsomheden på Stofanet-produktet.

- Det er sådan, at Stofa igennem et par år har konstateret underskud. Det har vi vidst hele tiden, og det har egentlig været planlagt, men vi har nu et ønske om, i lighed med den øvrige telebranche, at komme til at fremvise bedre resultater, sagde han forleden til Nordjyllands Radio.

Det argument overbeviser dog ikke Tony Reinkvist.

- Det må være et udtryk for dårlig ledelse at køre med bragende underskud i så lang tid for så lige pludselig at øge priserne så markant. Vi får jo ikke noget nyt for pengene. Jeg havde foretrukket mindre prisstigninger over længere tid, siger næstformanden i Run2Net til Computerworld Online.

Der er endnu ikke fastlagt en dato for næste møde mellem Run2Net og Telia Stofa, men foreningen håber, at det bliver afholdt i slutningen af januar.

Her finder du oplægget fra Landssammenslutningen af Stofanetbrugere i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere