Gates vil sikre sin software

Sikkerhed skal være Microsofts højeste prioritet. Sådan lyder budskabet fra softwaregigantens frontfigur, Bill Gates, til Microsofts 49.000 medarbejdere i hele verden. En britisk analytiker kalder udtalelsen for en politisk markering uden egentligt indhold.

Bill Gates forsøger nu at råde bod på de sikkerhedsproblemer, der har forfulgt Microsofts produkter, siden firmaet blev verdens førende softwareproducent.

I et notat opfordrer han sine medarbejdere, der tæller 49.000 på verdensplan, til at gøre sikkerhed til firmaets prioritet nummer et.

- Alle de mange programfunktioner er ligegyldige, med mindre kunderne stoler på vores software. Så nu, hvor vi står over for valget mellem at tilføje nye egenskaber eller løse sikkerhedsproblemer, bør vi vælge sikkerheden, skriver han.

I notatet, der blev sent rundt til alle medarbejdere i Microsoft-koncernen tirsdag, roser Bill Gates sine medarbejdere for at have gjort softwarefirmaets programmer og services mere indbydende og funktionelle ved at tilføje nye egenskaber og udvidelsesmuligheder.

Han opfordrer dog medarbejderne til at opprioritere pålidelig programmering (trustworthy computing).

Graham Titterington, der er senioranalytiker for det London-baserede konsulentfirma Ovum, mener ikke, at notatet er udtryk for et strategiskifte fra Microsofts side.

Han kalder Gates' meddelelse, der torsdag blev lækket til pressen, for en politisk bekendtgørelse, der savner et egentligt indhold. Han bemærker desuden, at IBM for nylig lancerede privatlivets fred som et fokusområde for næste kvartal, hvorfor Microsoft skulle have interesse i at markere sig.

Svært at være kendt

I en årrække er Microsofts produkter blevet kritiseret for at være særligt sårbare overfor vira, orme og hackerangreb.

Og gang på gang har Microsoft afvist kritikken med henvisning til, at firmaets programmer er et yndet mål for hackere og virusprogrammører, fordi programmerne er så udbredte.

- Alle programmer er sårbare, og det er muligt at fremstille orme og vira, der kan udnytte sårbarheder i et hvilket som helst produkt. Microsoft er markedsledende, og derfor bliver vore programmer oftere et mål for hackere, siger en talsmand for Microsoft, der ønsker at være anonym.

Graham Titterington mener dog ikke, at det forklarer alle sikkerhedsbrister i Microsofts programmer.

- Hackere vil have mest muligt ud af deres anstrengelser og går derfor efter den software, der er mest udbredt. Men hvis du sammenligner antallet af gennemførte sikkerhedsangreb på Windows med antallet af succesfulde angreb på Unix-maskiner er forskellen så stor, at den ikke udelukkende kan forklares med, at hackere bliver mere tiltrukket af Windows, hævder han.

En af grundene til, at Windows er sårbart, tilføjer Titterington, er, at produktet oprindeligt var et stand-alone-produkt for enkeltbrugere, der sidenhen er vokset til at skulle passe til store virksomhedsservere, hvilket øger sikkerhedsrisikoen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere