67 ville være IT-chef i Glostrup Kommune

Glostrup Kommune havde ingen problemer med at tiltrække kvalificerede ansøgere til jobbet som IT-chef. Derimod vendte nogle af ansøgerne tommelfingeren nedad, da de fik oplyst lønniveauet.

Glostrup Kommune søgte for nylig en ny IT-chef. 67 personer tændte på jobbet og søgte. Her er historien om, hvordan kommunen fandt frem til den, de fandt allerbedst egnet.

Interview med Glostrups kommunaldirektør Kurt Hollmann:

Hvordan er rekrutteringen gået?

Det er gået fint, vi er meget tilfredse med ham, som vi har ansat. Vi fik 67 ansøgninger, og der var mange gode imellem.

Hvor mange havde I til samtale?

Vi gjorde det over to omgange, som vi altid gør, når der er tale om en chefstilling. Vi havde otte til samtale i første omgang, og anden gang havde vi begrænset os til tre.

Hvem deltog i samtalen?

Det gjorde ansøgeren, sekretariatschef Ole Holm, to medarbejderrepræsentanter, en konsulent og jeg selv. Selvom vi ikke havde skrevet det i jobopslaget, havde vi en konsulent fra PLS Rambøll med i forløbet for at sikre os, at den faglige vinkel også var i orden. Jeg har jo ikke selv den nødvendige teknologiske baggrund.

Hvorfor var der medarbejderrepræsentanter med?

Det har vi til alle vores ansættelsessamtaler, uanset om det drejer sig om en leder eller om en menig medarbejder. Vi gør det for at sikre, at kemien er i orden, så der er et godt fundament at starte på for den ny medarbejder. Vi bruger mange kræfter på at sikre, at vedkommende vil befinde sig godt hos os. Men det handler også om medarbejderindflydelse, for vores ansatte skal jo arbejde sammen med den nye medarbejder.

Hvad kan I tilbyde som en offentlig arbejdsplads, der skal konkurrere med det private erhvervsliv?

Jeg synes, at vi har et attraktivt miljø at arbejde i, og det er en passende stor arbejdsplads at tage fat i (Glostrup Kommune har 514 arbejdspladser red.). Men vi skal selvfølgelig også give en passende aflønning.

Er det svært at matche private virksomheders lønninger?

Vi var lidt i tvivl om, hvor niveauet var, men vi havde en ramme, som vi ville bevæge os inden for, afhængig af ansøgerens erfaring og uddannelse. Den ramme meddelte vi straks de folk, der kom til samtale, så vi ikke spildte tiden. Vi skrev ikke om lønrammen i jobopslaget, og derfor var der 10-15 stykker, som ringede til os for at høre, hvor vi lå henne rent lønmæssigt.

Hvad sagde folk til lønniveauet?

Der var nogle få stykker, vi måtte opgive, fordi de havde helt urealistiske forventninger, som vi ikke kunne passe ind hos os.

Er det en bestemt type folk, som søger til det offentlige?

Nej, det er meget bredt. Der var enkelte ansøgere fra andre arbejdspladser i det offentlige, men også mange fra private virksomheder. For eksempel folk, der har arbejdet som konsulenter, og folk fra pengeinstitutterne, hvor der har været mange sammenlægninger. Det virkede også som om, at der i IT-branchen i øjeblikket er mange ansatte i små virksomheder, der måske føler sig lidt klemt og er bange for deres job på grund af den down-periode, der er i branchen lige nu.

Se jobopslaget her.

Denne artikel er fra Computerworld IT Job




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere