HP dominerer dansk printer-marked

Hewlett-Packard sidder solidt på alle segmenter af printer-markedet. Halvdelen af markedet ligger hos HP. Epson springer dog frem i statistikkerne - primært på inkjet-printere.

Hewlett-Packard (HP) sidder solidt på det danske marked for printere. Ifølge dugfriske tal fra analyseinstituttet IDC, havde HP i tredje kvartal 2001 en markedsandel på hele 50,7 procent. Epson blev nummer to med 16,8 procent, mens Canon må tage til takke med en tredjeplads og 14,3 procent. De øvrige deltagere er Lexmark, Brother og Oki, der alle ligger under 10 procent.

HP havde også halvdelen af markedet i første kvartal, men firmaet røg ned på 40 procent i andet kvartal. Det tab er nu hentet ind igen. Epson er den helt store relative vinder. Firmaet sad på sølle 8,3 procent ved årets start. I andet kvartal blev det forøget til 11,1 procent, og nu er det 16,8 procent.

Ser man alene på laserprintere, sidder HP også på en solid førsteplads med 48,1 procent. Brother er her nummer to med 19,3 procent, mens Canon igen er nummer tre med 10,2 procent. Ser man på farvelaserprintere isoleret, er HP også nummer et med 49,4 procent. Her er nummer to Xerox, der har en andel på 14,2 procent.

Epson eksisterer stort set ikke på lasermarkedet, men firmaet er sprunget frem i rækkerne, når det gælder de billigere inkjet-printere, der især er udbredt i hjemmene. HP er også her øverst med 52,9 procent, men Epson er sprunget forbi Canon og har nu en markedsandel på 21,6 procent. Det er stort set en fordobling i forhold til starten af året.

Det danske marked for printere er ganske stort. Alene i tredje kvartal 2001 blev der solgt 78.566 printere. Heraf var de 58.525 inkjet-printere, mens 17.465 var laser-printere. Den sidste - meget lille - gruppe er i øvrigt matrix-printere. Her er Oki nummer et, men markedet er ekstremt lille med et salg på få tusinde enheder om året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere