Der er stadig penge i dot-com

Det er stadig muligt for et rent dot-com selskab at hente ny kapital. Det viser jobtjenesten Stepstone, der efter en måned med Colin Tenwick som ny styrmand, har rejst 186 millioner kroner hos selskabets investorer. Men prisen har været høj. 500 af i alt 876 medarbejdere er fyret, og kontorer i flere lande er lukket.

Det er ikke investeringslysten, der præger dot-com markedet i øjeblikket. Alligevel lykkedes det i sidste uge den rene dot-com virksomhed Stepstone at få sine investorer til at skyde yderligere 25 millioner euro (186,3 millioner kroner) i selskabet. På onsdag starter en emission, som skal skaffe selskabet yderligere 10 millioner euro (74,5 millioner kroner).

De mange penge er dog ikke kommet uden en pris. Den ny-udnævnte administrerende direktør Colin Tenwick har i løbet af sine første fire uger i chefstolen skilt sig af med 500 af i alt 876 ansatte og iværksat en omfattende omrokering af selskabets aktiviteter.

De tabsgivende operationer i England, Frankrig og Italien er blevet lukket, og en række back-office funktioner som markedsføring og økonomistyring er samlet i tre regionale hovedkontorer. Et i København med ansvaret for Norden, et i Tyskland med fokus på det centrale Europa og endelig et kontor med fokus på Holland og Belgien.

Med disse omfattende tiltag er det lykkedes Colin Tenwick - der flankeres af tidligere SAS-chef Jan Stenberg som bestyrelsesformand - at overbevise investorerne om, at han kan vende Stepstones underskud på godt 30 millioner euro (223 millioner kroner) i tredje kvartal i år til et overskud inden udgangen af næste år.

En lærerig rejse

Colin Tenwick har udnævnt tidligere chef i Stepstone Danmark, Anders Fritz-Carlsen, til nordisk direktør. Anders Fritz-Carlsen har været i Stepstone siden 1997 og har derfor været med, da selskabet bragede frem, og var repræsenteret i 18 lande med 1.400 ansatte.

- Jeg kan kun sige, at rejsen de seneste fire et halvt år har været rigtig lærerig. Da vi gik på børsen i marts måned for to år siden, var vækst det eneste, som talte. Hvis vi dengang havde sagt, at vi ville vokse langsomt og først sikre overskud i de enkelte lande, havde vi slet ikke fået penge. - I dag lyder det jo helt absurd, siger han til Computerworld Online.

På daværende tidspunkt var det den engelske super-entreprenør Giles Clark, der stod i spidsen for Stepstone, men han valgte at forlade Stepstone i juni måned i år. Efter en overgangsperiode med tidligere underdirektør i Hewlett-Packard, Karen Slatford, på chefposten, har den drift-fokuserede Colin Tenwick overtaget rorpinden.

- Chefskiftet markerer på mange måder det, der er sket med selskabet. Vi er gået fra at have fokus på vækst til i dag, hvor det handler om drift og en positiv bundlinie, siger Anders Fritz-Carlsen.

Danmark skal vise vejen

Netop en positiv bundlinie har Anders Fritz-Carlsen været garant for de seneste fire kvartaler i Danmark. Nu er det så hans opgave at overføre dette til de øvrige nordiske lande.

- Det gør vi ved kun at have et salgskontor i de andre lande. Resten styres fra København, siger han.

I alt 45 medarbejdere har i dag deres daglige gang på kontoret i Østergade i det centrale København. Når omstruktureringen er færdig vil yderligere 25 ansatte være flyttet til København, mens 20 fortsætter på de øvrige nordiske kontorer.

Stepstones største investorer er Geocapital Partners og Orkla.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere