Red Hat tilbyder gratis software til alle amerikanske skoler

Open source-firmaet Red Hat synes, at Microsoft blot vil forstærke sit monopol med sit forligsforslag om at forsyne fattige amerikanske skoler med software og computere. Brug pengene på endnu flere computere, så leverer vi softwaren gratis, siger Red Hat.

Red Hat, der sælger Linux og anden open source software, har nu reageret på Microsofts tilbud om at indgå forlig i en række mindre monopolsager ved at donere udstyr og software til nogle fattige skoler i USA.

Red Hats alternative forslag, der præsenteres i en pressemeddelelse uden at afsløre en gnist af sarkasme, er at forsyne en hvilken som helst interesseret skole med Red Hats open source software sammen med applikationer og online support. Helt gratis. Red Hat opfordrer Microsoft til at bruge pengene, der skulle have været brugt på egen software, til at forøge antallet af computere til trængende skoler. Disse computere kan så køre open source software i stedet for Windows.

Microsoft meddelte tirsdag, at selskabet erklærede sig villig til at indgå forlig i en række mindre sager, hvor selskabet er anklaget for benytte sin monopolstilling på software-markedet til at skrue priserne i vejret.

Hvis de penge, Microsoft har indvilliget i at betale - cirka 500 millioner dollar - omdirigeres til udelukkende at omfatte indkøb af computere, vil det forøge antallet af indkøbte computere fra 200.000 til 1 million, siger Red Hat.

Microsoft har ikke umiddelbart ønsket at kommentere forslaget overfor IDG News Service.

Men står tilbuddet om gratis software til alle skoler stadig ved magt, selv om Microsoft afviser tilbuddet? ?Ja, absolut?, siger Matthew Szulik, der er administrerende direktør i Red Hat i USA.

- Med Microsofts foreslåede løsning på sagerne, forstærker selskabet sit monopolistiske greb om software-markedet, og derfor er det ikke en effektiv bøde, siger Szulik. Og selv om kendskab til Windows og andre Microsoft-produkter er en forudsætning for mange jobs i dag, så skal skoler ikke tvinges til at træne deres elever til at benytte Microsoft software, siger han.

- Ønsker du, at din søn eller datter opnår et sæt af færdigheder, eller skal de lære et bestemt firmas produkt at kende? spørger han.

- Jeg kan sige ud fra min erfaring som administrerende direktør, at jeg foretrækker mennesker med analytiske færdigheder, slutter Red Hat-direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere