Storbanker går sammen om mikrobetaling

Med Danske Bank og Nordea i spidsen er de danske pengeinstitutter gået sammen om en fælles løsning til mikrobetaling via mobil- og internettet. Samarbejdet er kommet i stand forud for den fælles introduktion af mikrobetaling på de største danske internetmedier ? foreløbigt programsat til den 14. februar 2002.

De danske pengeinstitutter er gået sammen om en fælles løsning til at håndtere mikrobetaling på mobil- og internettet. Det nye samarbejde tæller foruden storbankerne Danske Bank og Nordea også sammenslutningerne Regionale Bankers Forening og Lokale Pengeinstitutter.

- Vi tilstræber så åben en løsning som muligt og har etableret en struktur, som levner plads til flere samarbejdspartnere, siger John Andersen, chef for e-Finance i Danske Bank.

Danske Bank og Nordea har indtil nu arbejdet med hver deres løsninger, men har altså nu fundet sammen om et system, der ifølge bankerne vil være klar til brug i begyndelsen af det nye år.

Bankernes mikro-betalingsløsning kommer til at ligge i et selvstændigt selskab ejet af pengeinstitutterne i fællesskab og vil fungere uafhængigt af hvilken bank, teleoperatør og udbyder, internetbrugeren er kunde hos, lover bankerne.


De 13 potentielle leverandører:
1. Danske Bank og Nordea
2. Firstgate
3. Emerge
4. eSolutions
5. Spacecoin
6. Sonofon
7. Accenture
8. Digiquant
9. Tiscali
10. Portalify
11. Ewire
12. Architrade
13. Cashserver

Én fælles løsning

Pengeinstitutternes samarbejde er kommet i stand, efter at 25 af de største danske internetmedier har givet hinanden hånd på, at de i fællesskab vil indføre én fælles løsning for mikrobetaling. En fællesløsning, der i den foreløbige plan betyder mulighed for mikrobetaling på online-medier som Jubii, Politiken, Jyllands-Posten og Berlingske Tidende fra den 14. februar 2002.

Bankerne er dog ikke alene med ønsket om at blive leverandør til de store internetmedier. I alt 13 leverandører har meldt sig som potentielle leverandører, og de får alle chancen for at vise deres systemer, når Foreningen af Danske Internetmedier (FDIM) onsdag og torsdag inviterer til to-dages seminar om mikro-betaling i Odd Fellow Palæet. De 13 potentielle leverandører er en blanding af både banker, konsulenthuse, internetudbydere og teleselskaber.

Samarbejde er ok

I FDIM er man ikke ked af det nye banksamarbejde, selv om det reducerer antallet af potentielle leverandører.

- Vi synes kun det er herligt. Vi har en drøm om at lave en fællesordning a la Dankortet. Hvis det er samarbejder, der skal til, så er det helt i orden, siger Søren Queitsch, der udover at være ansat på fagbladet Ingeniøren også sidder i bestyrelsen for FDIM.

Læs mere om seminariet om mikrobetaling her.

For en god ordens skyld skal det siges, at Computerworld Online deltager i arbejdet med at finde en betalingsløsning til indhold på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere