Den udbredte usikkerhed om overvågningen i samfundet får nu både Folketingets Retsudvalg og Forskningsudvalg til at gå sammen om en fælles konference om overvågningen i det danske samfund.
Konferencen finder sted den 24. oktober i Landstingssalen på Christiansborg. Konferencen vil blandt andet forsøge at besvare spørgsmålene: Hvad er overvågning?
Hvilken betydning har den for borgerne, for politiet, for virksomhederne og for udviklingen i samfundet?
Elektroniske spor
Ordstyrerne ved debatterne er formanden for Retsudvalget Lissa Mathiasen og formanden for Forskningsudvalget Hanne Severinsen. Blandt talerne er professor ved Københavns Universitet, Peter Blume, formand for Det Kriminalpræventive Råd, Eva Smith, og vicekriminalinspektør Troels Ørting Jørgensen. For den mere skjulte overvågning står den tidligere chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET) politimester Jørn Bro.
Blandt temaerne er frivillig og ufrivillig overvågning, blandt andet eksemplificeret ved de elektroniske spor, som borgerne efterlader sig, når de anvender mobiltelefoni, Dankort eller surfer på nettet.
Konferencen vil også se på, om lovgivningen er fulgt med den teknologiske udvikling, der blandt andet betyder øgede muligheder og lettere adgang til informationerne.
Flere oplysninger om konferencen kan man finde hos Teknologirådet.