Danske virksomheders medarbejdere i New York er tilsyneladende sluppet uskadt fra terrorangrebet mod World Trade Center på Manhattan tirsdag eftermiddag, dansk tid. Flere danskere opholdt sig på Manhattan, hvor blandt andet SimCorps amerikanske afdeling har kontor.
Ifølge Peter Lorens Ravn, administrerende direktør i SimCorp, har selskabet lejet kontorlokaler blot et par hundrede meter fra det nu sammenstyrtede World Trade Center. Den planlagte flytning blev dog udskudt, og derfor har SimCorps ni ansatte i New York stadig kontor længere nordpå i byen.
- Det priser vi os selvfølgelige lykkelige for, og alle vores medarbejdere har det godt. Men vi har mange potentielle kunder i området, siger Peter Lorens Ravn til Computerworld Online. Terrorangrebet påvirker umiddelbart ikke aktiviteterne på det danske kontor i København, og også det amerikanske kontor ventes at åbne senere i dag.
Det er endnu for tidligt at udtale sig om katastrofens konsekvenser for SimCorp, der producerer software til finanssektoren. I første omgang er flere møder med potentielle kunder udskudt på grund af den usikre situation på aktiemarkederne, ligesom det er usikkert, om planlagte rejser til USA senere på ugen og i næste uge gennemføres.
Heller ikke hos Navision, der har sit USA-kontor i Atlanta, er medarbejderne direkte ramt af situationen. I dag skulle medarbejdere fra både Danmark og Atlanta dog have været til New York, ligesom en medarbejder på vej til New York i går blev holdt tilbage i Kastrup Lufthavn. Det skete, da hele lufttrafikken over USA blev suspenderet tirsdag eftermiddag.
Øget sikkerhed i IBM
I IBM?s afdelinger verden over er flaget gået på halv, og situationen følges nøje, fortæller Anders Lund, informationsdirektør for IBM Danmark.
- Der er ikke nogen konkret trussel mod IBM, men vi er en amerikansk virksomhed, og som følge deraf har vi truffet en række forholdsregler. Jeg kan ikke komme nærmere ind på hvilke, siger Anders Lund, som ikke vil kommentere, om rejseaktiviteterne er indstillet.
IBM har hovedkvarter i staten New York, hvor også flere danske medarbejdere er ansat. Ifølge Anders Lund var flere medarbejdere i New York på kundebesøg. Der er endnu ikke noget overblik over, om IBM-ansatte er ramt af tragedien.
IBM?s kontorer er åbne som normalt, og ifølge Anders Lund arbejder IBM på blandt andet at udbedre skaderne hos de kunder, der er ramt af angrebene.
Microsoft ikke ramt
Microsoft havde ifølge administrerende direktør i Danmark, Klaus Holse Andersen, ingen medarbejdere i katastrofeområdet. Han fortæller, at Microsoft er ?agtpågivende?, men at der ikke er truffet ekstraordinære sikkerhedsforanstaltninger.
Ifølge flere amerikanske medier har også Intel øget sikkerhedsforanstaltningerne i alle afdelinger og har givet medarbejderne mulighed for at arbejde hjemmefra i dag.