Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

WM-data sælger Atea til sig selv

WM-data sælger nu endeligt sit datterselskab Atea. Køberne er et holdingselskab, som ejes af investeringsselskabet 3i og WM-data i fællesskab. Ateas profil bliver tydeligere, men kunder og medarbejdere vil ikke blive berørt, siger dansk direktør.

Af Christian Lund

Svenske WM-data har solgt sit datterselskab Atea. Køberen er et holdingselskab, som ejes af investeringsvirksomheden 3i og WM-data. De to parter ejer hver 48 procent af aktierne, mens de sidste fire procent ejes af koncernledelsen, fire lande direktører og bestyrelsen.

Salget betyder først og fremmest, at Ateas selvstændige profil tydeliggøres, fortæller administrerende direktør i Atea Danmark, Frank Mortensen.

- Salget har ingen konsekvenser for kunder og ansatte i Danmark. Men det betyder, at det nu er blevet tydeligt, at WM-data er en konsulent og driftsvirksomhed, mens Atea er en produkt- og forsyningsvirksomhed, siger han til Computerworld Online.

WM-datas koncernchef Crister Stjernfelt glæder sig over, at en af Europas største investeringsselskaber har valgt at skyde penge i Atea.

- Vi frigør både kapital og management ressourcer samtidig med, at vi fortsat gennem vores medejerskab med 3i kan præge udviklingen i Atea, siger Crister Stjernfelt i en pressemeddelelse.

WM-data har selv beregnet, at salget vil frigøre 750 millioner svenske kroner (607 millioner kroner) beregnet som årligt gennemsnit. Penge, der tidligere har været bundet i Atea. WM-data nedskriver samtidig selskabets goodwill med 290 millioner svenske kroner (235 millioner kroner) i forbindelse med salget.

Atea har godt 700 ansatte, hvoraf 145 er ansat i Danmark. Selskabet regner med en omsætning på 5,7 milliarder kroner i år 2001.

3I er hjemmehørende i London, men har 42 kontorer rundt om i verden. Kontoret i Danmark åbnede i april i år. Selskabet har eksisteret siden 1946 og har 1.050 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere