HP viser vejen

Med indbygget GPS, mobiltelefon og kamera rykker HP niveauet for lommecomputere en tak opad.

HP viser vejen

På det seneste har vi været vidne til noget af en eksplosion inden for smartphones. En hel del producenter sender kombinationer af lommecomputere og telefoner på markedet – først og fremmest med et styresystem fra Microsoft.

Indtil nu har Qtek været den klareste stjerne på himlen, når det gælder lommecomputere med telefoni. Nu har HP svaret igen med Ipaq HW6515, der ganske kort kan beskrives med to ord: GPS og tastatur.

HW6515 har en slående lighed med Treo 650. Computeren kan fungere som mobiltelefon med understøttelse af alle fire GSM bånd, så man kan bruge den i det meste af verden.

Den understøtter desuden EDGE, som giver højere hastighed for dataoverførsel end GPRS, og som snart dukker op på danske mobiloperatørers net.

For tastaturfans

På redaktionen er det efterhånden gået op for os, at der er en del mennesker derude, som aldrig lærer at anvende T9 teknologien til indtastning af tekst.

Disse personager insisterer på et qwerty tastatur, og de kan så glæde sig over, at Ipaq HW6515 har et sådant tastatur.

Det er måske nok at tage munden for fuld at kalde samlingen af bittesmå knapper for et tastatur. Det er virkelig lille. Hvordan en person ved sine fulde fem kan foretrække dette frem for at lære sig at beherske T9, ligger over vor forstand, men sådan er vi jo alle forskellige.

Knapperne på tastaturet er selvfølgelig diminutive, men det fungerer udmærket at bruge tommelfingeren til små tekstbeskeder.

Bemærk, at der ikke er taster til æ, ø og å, hvilket selvfølgelig er voldsomt irriterende, når man skriver på dansk.

Det er lidt pudsigt, at den klassiske Windows tast nu også er at finde på lommecomputere. Ved hjælp af den kan du gå ind i startmenuen og navigere en del rundt med navigationsknapperne, før du får brug for pennen.

Efter et stykke tid bliver du imidlertid nødt til at hente pennen frem, lukke skærmbeskyttelsen op og pege løs.

GPS er fedt

Det indbyggede GPS modul har selvfølgelig været efterspurgt længe og er et velkomment indslag i denne type terminaler.

Mange er givetvis tiltrukket af en håndholdt enhed, der kan det hele, så man slipper for en separat telefon og GPS modtager som supplement til lommecomputeren

For en omrejsende sælger, der gerne vil kunne synkronisere med jobserveren på farten, er HW6515 en rigtig god løsning.

Ulempen er dog, at telefonen ikke understøtter 3G, hvilket er ekstra uheldigt, eftersom WLAN heller ikke er indbygget. Derfor skal opkoblingen til internettet ske via GRPS, hvilket ikke giver mulighed for samtidige stemmebaserede samtaler.

En lignende Ipaq med tilføjelsen af WLAN og 3G ville have været en utrolig lækker terminal. Som det ser ud nu, er den helt sikker god, men langt fra optimal.

Bluetooth og et 1,3 megapixel kamera, der tager billeder af tvivlsom kvalitet, følger også med. Prismæssigt ligger den der, hvor vi regnede med, at den ville.

Den koster mere end en almindelig mobiltelefon, og er billigere, end hvis du skal anskaffe en håndholdt computer, en GPS modtager og en avanceret mobiltelefon hver for sig.

IPAQ HW6515 står sig rigtig godt i konkurrencen med Qtek S100, E ten M500 og andre lignende produkter på markedet, og det skyldes i høj grad den indbyggede GPS modtager.

Vi kan næsten ikke vente på den kommende Ipaq HW6915 med trådløst netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere