Tim Frank Andersen forlader Framfab

Den danske internet-pioner Tim Frank Andersen har i dag sagt sin chef-stilling op i kriseramte Framfab. Tim Frank Andersen stod for det visionære og fremtidsorienterede i selskabet, og han føler ikke, at han har en rolle at spille i et nyt og reduceret Framfab.

Af Christian Lund

Et dansk stykke web-historie er slut. IT-pioneren Tim Frank Andersen har i dag sagt sin chef-stilling op i konsulenthuset Framfab til fordel for en stilling som partner i ventureselskabet Internet Ventures Scandinavia.

Dermed takker en af de første danskere, som forsøgte at skabe en kommerciel forretning ud af internettet, af efter seks år tjeneste i web-branchen.

- Det er selvfølgelig en stor beslutning. Men dels har jeg været der i lang tid, og dels er jeg ikke en del af den rekonstruktion, der i gang af Framfab lige nu, siger Tim Frank Andersen til Computerworld Online.

Framfab er i disse dage i gang med en større refokusering af konsulenthuset, som skal redde selskabet fra konkurs. Det betyder blandt andet lukning af kontoret i seks lande og at 650 medarbejdere bliver fyret.

- Jeg har altid mest haft ansvar for det visionære og at tænke ud i fremtiden. Det er ikke det, der er fokus lige nu. Mine arbejdsopgaver er sådan set løst, siger Tim Frank Andersen.

Dansk grundlægger

Tim Frank Andersens karriere tog for alvor fart i 1995, da han sammen med vennen Martin Lindstrøm fik lov til at etablere en internet-afdeling i reklamebureauet BBDO. Afdelingen voksede hurtigt, og i 1997 gik de to initiativtagere solo og skabte selskabet Networkers. Fire reklamebureauer investerede i det nye selskab, der fik sit navn på grund af det netværk på over 100 personer, som de fire reklamebureauer tilsammen tilførte virksomheden.

Martin Lindstrøm forlod hurtigt selskabet for at starte et web-bureau i Australien, mens Tim Frank Andersen blev som leder af Networkers. Selv om selskabet havde stor succes, så tabte Netvorkers de helt store ordrer til de internationale konkurrenter, og Tim Frank Andersen greb derfor chancen, da svenske Framfab foreslog en fusion af de to selskaber i maj 1999.

Tim Frank Andersen fik aktier i Framfab og indtrådte i den internationale ledergruppe, hvor han fik ansvaret for internationalt salg og marketing, samt at slå navnet Framfab fast som et stærkt internationalt brand. Meget rammende for hans arbejdsopgaver blev Tim Frank Andersen i en periode præsenteret som ?Mr. Identity? på Framfabs web-site.

Fremtid som venturekapitalist

Tim Frank Andersens opsigelse i dag falder sammen med, at den bindingsperiode, han indgik i 1999, nu er udløbet. Han understreger, at afgangen er sket i fuld overensstemmelse med Framfabs ledelse, og at han først endeligt forlader sin stol den 31. juli.

- Jeg regner stadig med at kunne beholde en god arbejdsrelation til Framfab. Jeg ejer også stadig halvdelen af de Framfab aktier, som jeg fik i forbindelse med fusionen, siger han.

Tim Frank Andersen forlader samtidig sin bestyrelsespost i venture-selskabet Olicom for ikke at komme i interessekonflikt med sin nye arbejdsgiver i Internet Ventures Scandinavia.

Tim Frank Andersen har altid deltaget aktivt i den danske IT-debat. Senest som arrangør af workshoppen Futurecamp i næste weekend, hvor 33 IT-folk samles for at udarbejde konkrete forslag til, hvordan Danmark gøres til førende IT-nation. Rollen som debatskaber vil han ikke lægge på hylden, forsikrer han.

- Måske får jeg endda mere tid til at deltage i IT-debatten i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere