Bedre billeder i bredformat

Hvis du er træt af, at dine digitale billeder ikke ser videre godt ud på dit fjernsyn i bredformat, så har Panasonic løsningen: LX1.

Panasonic har givet os kompaktkameraer med superzoom og gjort billedstabilisering til standard i sin produktlinje.

Nu kommer den næste innovation, nemlig et kompaktkamera med 8,4 megapixel, der kan levere billeder i 16:9 bredformat. Filmkameraer har haft funktionen i et stykke tid, men nu er den altså også kommet ind i stillbilledernes verden.

Panasonics kameraer har tidligere haft et noget plasticagtigt udtryk, men frem for alt har kameraernes programindstillinger været halvdårlige.

Med Lumix LX1 viser Panasonic, at firmaet er i stand til at bygge hæderligt udstyr. Det har stadig noget af det plastiske over sig, men kameraet leverer en hel anden og mere positiv oplevelse end dets kammerater.

LX1 er bestemt ikke et lille apparat, som lige passer til jakkelommen, for Leica optikken gør det ganske kraftigt. Det måler 106x56x26 millimeter og vejer 220 gram.

Ved første øjekast kan man let tro, at kameraet byder på mere zoom, end det rent faktisk gør. I virkeligheden må man nøjes med 4x optisk zoom med brændvidder svarende til 28 112 mm.

Kameraet ligger godt i hånden og er let at håndtere. På bagsiden finder vi en firvejsvælger og en lille styrepind, og sidstnævnte kan anvendes til manuel fokusering. Menuerne er nemme at forstå og hitte rundt i.

Oven på kameraet er det et traditionelt hjul til programvalg, som tilbyder indstilling af motiv, blænder og lukkerprioritet samt en helt manuel indstilling.

Udløseren fungerer udmærket, og der er en knap til at kontrollere billedstabiliseringen ved siden af programvalgshjulet. Billedstabilisatoren fungerer godt og giver skarpe billeder, selv om man bruger længere lukkertid, end man sædvanligvis ville.

På toppen af kameraet finder vi en blitz af pop up typen. Det er et stykke tid siden, vi har set sådan en på et kompaktkamera, hvilket er en skam, fordi en pop up blitz giver en længere afstand til linsen, og det minimerer risikoen for røde øjne.

Blitzen er kraftig og har en tendens til at gøre billederne vel lyse, men i det store hele er vi tilfredse med blitzen.

Gode billeder

Panasonic LX1 er ikke verdens hurtigste kamera. Det tager næsten to sekunder, før kameraet er klar til at tage billeder, og zoomen er ret langsom.

Heldigvis er fokuseringen dejlig hurtig, og skærmen på 2,5 tommer er behageligt at anvende. Det følger godt med, når der svinges, og tilpasser sig hurtigt de aktuelle lysforhold.

Kameraet leverer billeder, der er veleksponerede, skarpe og med rigtig gode farver, hvis de bliver skudt under gode lysforhold. Støj glimrer ved sit fravær op til ISO 200, men selv på 400 er den ikke lige så kraftig som hos mange andre kompaktkameraer.

I mørke bliver resultatet noget dårligere, skarpheden er ikke helt i top. I lyse miljøer støder vi på problemer med billeder, som faktisk bliver overeksponerede, når vi kører fuldautomatisk.

Oplevelsen af bredformat er supergod i 16:9 tilstanden, og i vidvinkel bliver billederne rigtig gode. Så nu kan de, som elsker det analoge APS formats panoramabilleder gå over til de digitale pendanter.

Selv kameraets filmfunktion giver mulighed for bredformat. En opløsning på 848480 pixels med 30 billeder i sekundet lyder på papiret fint, og de små videofilm viser sig at kunne leve op til forventningerne.
Samlet set et spændende kamera med mange finesser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere