Websted uden tekst

Et lydstudie og et webbureau har skabt et websted for studiet, der ikke bruger nettets foretrukne medie, tekst ? men derimod ord, lyd og billeder.

Af Kim Elmose

Internet er ifølge brugere, mediefolk, eksperter og kunstnere lig med multimedie ? sammensmeltning af tekst, grafik, lyd og billede. Men indtil nu har det foretrukne medie været tekst. Det er umiddelbart forståeligt, og så koster tekst ikke mange bytes at overføre, hvorfor det også har været det hurtigste.

Men netforbindelserne bliver hurtigere, og dermed vokser mulighederne for at bruge pladskrævende medier som lyd og billede.

Et nyt websted, der er gået helt væk fra tekst som det bærende medie, er bosse.dk, som er website for Bosse Lydstudie, der producerer film- og reklamelyd. Ved et besøg på sitet navigerer den besøgende rundt i et grafisk univers med en virtuel kvinde som guide.

Hun fortæller om de enkelte rum, der kan besøges, og i hvert rum sker al præsentation af reklamespots, kompositioner og tv-klip mundtligt.

Rettet mod reklamebranchen
Sitet er designet af webbureauet Dwarf, som i samarbejde med bagmanden bag studiet Bosse Hall Christensen har udviklede sitet. Han er i bredere kredse kendt som tidligere trommeslager i Shubidua. Ideen om at præsentere Bosse uden tekst lå egentlig lige for, oplyser administrerende direktør i Dwarf, Peter Grønne.

- Bosse lever af at fremstille lyd, så derfor kom vi snart frem til et koncept, hvor sitet var bygget på, at du skal navigere ved at høre efter. Det kunne jo være sjovt at prøve ? også fordi der bliver helt anderledes fokus på brugen af lyd og billeder i fremtiden, siger han med henvisning til udbredelsen af bredbåndsforbindelser.

En hurtig forbindelse er i øvrigt påkrævet sammen med Flash og QuickTime, hvis den besøgende skal komme ind på sitet. Det er konsekvensen af, at det primært er rettet mod reklame- og kommunikationsfolk, der leder efter et studie til en opgave.

- De vil derfor gerne se tv-klip i et større format end normalt for eksempelvis at kunne bedømme samspillet med lyd og billede i en reklame. Det er jo præcisionen i det, som vi lever af, oplyser Bosse Hall Christensen.

Peter Grønne fra Dwarf, der har kunder som Ilva, TietoEnator og Brøndby IF, tror imidlertid ikke, at webbureauet kan bruge bosse.dk-sitet som skabelon for lignende sites.

Han peger på, at bureauet snarere har draget nyttige erfaringer af at arbejde med integration af flere medietyper. Dwarf og Bosse Lydstudie vil således sammen arbejde videre med, hvordan lyd bedst kan integreres med internet.

Relevant link:
Bosse Lydstudie




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere