NetNordic satser på mobil underholdning

Danmarks største mobilsite, Ringetoner.dk, er købt af NetNordic. Købet er en udvidelse af selskabets satsning på mobile underholdningsydelser. Et marked, som selskabet vurderer, har et potentiale på 2,5 milliarder kroner alene i Danmark.

Af Jacob Andersen

Danmarks største mobilsite, Ringetoner.dk, der har specialiceret sig i at levere underholdning til mobiltelefoner, har skiftet ejer. Sitets stifter Lars Andersen har solgt mobilsiden til NetNordic, der ser et kæmpe potentiale på markedet for mobil underholdning. Handelsprisen vil de to parter ikke oplyse, men den ligger sandsynligvis i omegnen af 200.000 kroner - et beløb som Lars Andersen vurderede som "en fornuftig pris" i midten af april. Ringetoner.dk har indtil videre omkring 4000 unikke brugere dagligt.

Ringetoner.dks nye ejere, NetNordic, består af den tidligere ledelse fra DoubleClick i Norden, der blev købt ud af DoubleClicks amerikanske ejere sidste år.
Ved salget fik de tre fyre, Kåre Lundquist, Mikhael Melander og Kristian Wendelboe, en bunke penge, som nu er sat i selskabet NetNordic. Sidste år investerede selskabet i Pinkfloor.com, der udvikler underholdningsydelser til teenagere på SMS og internet. I øjeblikket er Pinkfloor.com blandt andet ved at udvikle et spil for teenage-piger til mobiltelefonen i samarbejde med DR. Satsningen på dette område intensiveres ved købet af Ringetoner.dk.

- Der er meget vigtigt for os at få en stor brugermasse at gå ud fra, og det har vi fået ved købet af Ringetoner.dk, siger NetNordics salgs- og marketingsdirektør, Kåre Lundquist, der påpeger, at markedet er nyt og klar til at blive opdyrket.

- For halvandet år siden snakkede vi alle om hjemmesider. Så døde det. Så oplevede vi et opsving med WAP, som ikke brød igennem. Nu er det mobile ydelser, der er hot, siger han.

Ti kroner for en ringetone

I øjeblikket handler mobile ydelser om at downloade ringetoner og spil til mobiltelefonen. Den nære fremtid byder på downloads af billeder, musik og film-klip.

Indtægterne skal komme via overtaksering af ydelserne.
I Norge koster det ti kroner for kunderne, at downloade en ringetone til mobiltelefonen, mens selskaberne i England tager helt op til 40 kroner stykket. Hvad dét kommer til at koste i fremtiden på Ringetoner.dk, er ikke endeligt besluttet, men Kåre Lundquist vurderer, at prisen kommer til at ligge i underkanten af det norske niveau.

- Der skal tjenes penge på overtakserede ydelser, men der bliver ikke tale om et rent overtakserings-univers. Der vil stadig være gratis ringetoner og operatørlogoer. Men når der er tale om logo, som vi har animeret eller eksempelvis en ringetone fra top 10-listerne, vil der blive tale om betaling, tilføjer han.

Det danske marked vurderes af NetNordic til 400 millioner i år, samt et potentiale på 2,5 milliard kroner på sigt.

Pengene ligger hos teenagerne

Inden NetNordic kastede sig ud på markedet for mobilunderholdning, studerede de tre fyre indgående WAP-branchen. Men hvor meget de end vendte og drejede den, kunne de ikke se forretningsmodellerne og få øje på, hvorfra pengene skulle komme. I stedet blev de langt mere begejsterede over at se i retning af Japan, og følge udviklingen af i-mode derovre. Her så de teenagerne bruge tusindvis af yen på mobilens nye muligheder, og derfor valgte de at satse på den mobile underholdning.

- WAP henvender sig til business-folk, der primært bruger mobilen i arbejdssammenhæng, og som er svære at få til at bruge penge. De unge har en helt anden indgangsvinkel til den nye mobile teknologi og bruger alle facetter, de kan komme til for at individualisere deres egen mobiltelefon. De synes, det er sejt, siger Kåre Lundquist og pointerer, at de unge er et utroligt købedygtig publikum, som i gennemsnit bruger 500-600 kroner om måneden på telefoni.

- Herudover er det ved at være sådan, at der er mere prestige i at have den nye Nokia end den nyeste mode indenfor Diesel, siger han.

Mulighederne endnu større ? og ude i verden

NetNordic ser store udviklingsmuligheder i ydelserne til mobiltelefonerne i fremtiden, når først teleselskaberne får udviklet båndbredden.

- Lige nu er det meget tekstbaseret, det vi kan tilbyde, men med tiden bliver det video og billeder i farver, vi kan tilbyde - og så bliver det for alvor interessant. Men der går nok tre år før, der er en ordentlig penetration af markedet, siger han.

NetNordic skal nu ud i verden og skaffe sig samarbejdspartnere, som vil være med til at udvikle nye ideer. Via Pinkfloor.com har selskabet allerede kontrakter i flere europæiske lande. En af dem er det danske selskab Real Time, der har specialiseret sig i at levere information til mobiltelefoner, og som er repræsenteret i 11 europæiske lande.

Indtil videre køres det nyindkøbte Ringetoner.dk videre som et selvstændigt site, og indgår i et tæt samarbejde med Pinkfloor.com. Med tiden er det dog sandsynligt at de to smelter sammen som en samlet underholdningsleverandør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere