Kongen har kvalitetsproblemer

Dyrt drev, og desværre lader det til, at den generelle kvalitet ikke står mål med prisen. Får man fat i et drev, som virker, er der dog ikke noget at udsætte på kvaliteten.

Plextor har gennem mange år med rette haft en høj stjerne hos mange brugere på grund af den høje kvalitet i firmaets cd og dvd brændere.

King of Quality står således skrevet under Plextor navnet på de kasser, drevene bliver leveret i, men det ser desværre ud til, at kongen er på tilbagetog. Plextors første dobbeltlagsbrænder er blevet forsinket flere gange, og lanceringen har udviklet sig til lidt af et mareridt.

Det første drev, vi fik til test, var således DOA (dead on arrival), eller død ved ankomsten. Normalt er det ikke noget, som er bekymrende i sig selv. Med de mængder hardware, vi har i gennem testcenteret, er det ikke unormalt, at vi en gang imellem støder på produkter, som ikke virker og derfor skal skiftes ud. Desværre er der ikke tale om en enlig svale for Plextor drevet.

Lanceringen af PX 716A har vist, at der har været langt flere døde drev end normalt, og faktisk har Plextor været igennem to hardware revisioner og to nye firmware opdateringer i løbet af blot et par måneder – vel at mærke efter at de første drev oprindelig blev sendt på gaden.

Det er skidt, men er man uheldig at få et dødt drev med hjem, er det heldigvis nemt at få et nyt drev tilsendt direkte fra Plextor, så man ikke behøver at diskutere med forhandleren. Men det er selvfølgelig en ringe trøst, hvis drevet ikke virker i første omgang.

Når alt det er sagt, så er PX 716A faktisk en glimrende dobbeltlagsbrænder. Den kan brænde DVD+R DL dobbeltlagsdvd’er med 4x, også på 2,4x medier. Det betyder, at det tager lige knap 26 minutter at hælde de 8,5 gigabyte ned på mediet.

DVD+R og DVD R formaterne kan begge brændes med 16x, og det betyder brændetider for enkeltlagsdvd’er på 7 8 minutter. DVD RW kan brændes med 4x, mens man på DVD+RW medier kan nå op på 8x.

Plextor lover i øvrigt, at drevet med en firmware opdatering vil være klar til at brænde DVD R DualLayer dvd’er. Mens DVD+R DL tilhører DVD+R/RW familien, så hører DVD R DualLayer dobbeltlagsstandarden til DVD R/RW familien.

DVD R DualLayer er blevet voldsomt forsinket, og det har betydet, at DVD+R DL nu har et forspring på godt et halvt år. Med firmwareopdateringer skulle begge dobbeltlags dvd standarder senest til marts kunne brændes med op til 6x.

Drevet indeholder alle de faciliteter, man kan forvente. Blandt andet GigaRec teknologien, som kan brænde op til én gigabyte på en 99 minutters CD R og ikke mindst SecuRec, som kan password beskytte en cd, så den ikke kan læses af fremmede. Teknologien er dog desværre ikke tilgængelig på dvd’er.

Softwaren er en skrabet omgang og består af Nero 6 SE – det vil sige den lille version – samt 30 dages prøveversioner af resten af Nero suiten. Pinnacle Instant CD/DVD 8.3 LE er der også blevet plads til samt Instant Copy og Instant Backup.

Plextors eget PlexTools Professional software medfølger også, og de fleste vil faktisk kunne klare sig ganske udmærket med dette program. Efterhånden kan PlexTools nemlig klare de mest almindelige brændeopgaver, og samtidig har man fuld kontrol over sit Plextor drev fra samme program.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere