Masser af billeder og musik på lager

I dag har Apple alt det, som B&O mangler. Apples iPod Photo er et digitalt, men dyrt statussymbol for design familien.

Måske er der er en årsag til, at vi ikke længere får pressemeddelelser fra B&O. Måske er det, fordi vi altid skriver, at B&O burde samarbejde med Apple. Der er ingen tvivl om, at det ville være et digitalt designerægteskab, hvor gammeljomfruen fra Struer kunne få sig en aha oplevelse.

For Apples iPod er i dag et statussymbol, der overgår alt, hvad de analoge kæmper fra Bang & Olufsen kunne drømme om.

At have en Creative Labs eller iRiver musikafspiller viser, at man kan lide musik, men en iPod viser, at man ér noget ved musikken. Og iPod Photo viser, at man er noget – og har familie.

Enheden er en udbygget musikafspiller med en 2" skærm med 65.000 farver, hvor det er muligt at vise digitalfoto. Disse fotos skal formateres specielt til visning på enheden, men man kan også gemme digitalfoto i fuld opløsning. Al overførsel til enheden sker via en computer, så iPod Photo er ikke en erstatning for en transportabel harddisk med læser til hukommelseskort fra digitalkameraer.

Der følger en lille dockingstation med til opladning og kommunikation. Den giver også mulighed for at tilslutte et tv, så billederne fra iPod’en kan vises for større forsamlinger. Her er kvaliteten ganske udmærket. Der er mulighed for at vise billederne i en form for diasshow med flere typer af overgange.

Tilsluttes enheden til tv’et via det medfølgende kabel, som sættes i hovedtelefonudgangen, kan der også tilføjes underlægningsmusik, og iPod enheden bliver til en fjernbetjening, hvor dens skærm viser det næste billede i billedshowet.

Prisen er så høj, at den hovedsagelig vil være interessant som statussymbol for børnefamilier eller andre med fotointeresser, som de absolut må dele. Og så de få med en gigantisk musiksamling – på den store model er der plads til et års musikforbrug non stop.

Det er lidt synd, at Apple ikke har optimeret overførslen bedre. Adobe Photoshop Elements 3.0 understøtter enheden, ligesom Apples iTunes software til musikafspilning og iPod synkronisering kan synkronisere billeder med en iPod Photo. Det går bare meget langsomt. Det tog os næsten en time at hælde 500 yngelbilleder over på enheden. Det tilskriver vi en ret dårlig JPEG konvertering i Apples software.

Her er det igen lidt irriterende, at iPod enhederne kræver en driver, for at man kan bruge dem som harddisk. Ellers kunne man bare have brugt sin favorit software til at massekonvertere billeder, som man efterfølgende overfører til iPod’en.

Som musikafspiller er iPod Photo klart Apples bedste enhed indtil nu. Der er massevis af plads, og lydkvaliteten har endda fået et lille nøk op. Sammenlignet med musikafspilleren fra Creative Labs er iPod’en mere åben i lyden med bredere stereoperspektiv og en mere velartikuleret bas.

Frem for alt er den lysår forud for Creatives musikafspiller i design. Og det er da muligt, at produkterne fra Apples konkurrenter har længere batterilevetid, større skærme, videoafspilning og lavere priser. Men ved sit industrielle design i verdensklasse opnår Apple at skabe statussymboler, hvor konkurrenterne kun fabrikerer hyldevarer.

Og Apple gør det tilmed til priser, der er rimelige. Alt sammen noget, som B&O kunne lære af.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere