Billedprogram med power

Det perfekte billedarkiveringsprogram, hvis man har mistet overblikket over sine digitale billeder. Den nye version er forbedret på næsten alle punkter, og blandt andet er kategoriseringen af billeder blevet langt mere kraftfuld.

Billedprogrammet ACDSee har gennem de sidste par versioner lidt af vokseværk. Især fra version 5 og fremefter blev programmet – der oprindelig blot var en billedviser – til noget af et monstrum, der skulle kunne håndtere snart sagt alle opgaver inden for digital billedarkivering.

Den del lykkedes, men desværre kiksede brugergrænsefladen fuldstændig. De sidste par versioner har simpelthen været oversået med menupunkter og knapper, man skulle forholde sig til, hvilket medførte en del kritik fra brugerne, fordi det simpelthen blev for forvirrende.

Med den seneste version 7 er det tydeligt, at man har lyttet til kritikken og taget den alvorligt. Der er blevet ryddet kraftigt op i brugergrænsefladen, der aldrig har fremstået mere simpel og indbydende, og det uden at man af den grund har skåret i faciliteterne.

Den smarteste nytænkning er kontekst sensitive menuer. Det betyder kort sagt, at menuerne ændrer sig i takt med de ting, man foretager sig. Menuen ændrer sig for eksempel, hvis man har ét billede markeret og markerer et mere.

Menuen vil nu vise de værktøjer, man almindeligvis vil bruge, når man har to eller flere billeder markeret på samme tid. I dette tilfælde vil der dukke et par nye punkter op, nemlig muligheden for at lave et slideshow, eller foretage en sammenligning af billederne.

Menuerne ændrer sig også efter hvilke typer af filer, man har markeret. Det er uden tvivl en af de bedste forbedringer i ACDSee, og det virker intuitivt og gennemtænkt.

Håndteringen af thumbnails er også blevet endnu bedre. Selve genereringen af de små billeder er blevet lynhurtig, selv på ældre pc’er, og en anden kærkommen ændring er muligheden for selv at vælge, hvor store thumbnails man vil bruge.

Man kan frit vælge størrelser mellem 25x18 pixels og 240x280 pixels alene ved at trække i en lille knap, som sidder lige over vinduet med alle thumbnail billederne. Det gør det utroligt nemt at tilpasse størrelsen hele tiden, så man har det bedste overblik i enhver situation.

Hastighedsforbedringerne har også fundet frem til selve billedfremvisningen. Store billeder på 20 25 megabyte eller mere bliver vist langt hurtigere nu end i tidligere versioner, hvilket er godt nyt til fotografer med hang til store ukomprimerede billeder. Og netop de ukomprimerede billedformater understøtter den nye version også flere af, så hele markedet efterhånden skulle være dækket.

Udover selve billedprogrammet ACDSee 7 indeholder PowerPack også ACD Photo Editor 3.1 samt ACDSee PhotoSlate 3.1. Førstnævnte er et (meget) simpelt billedbehandlingsprogram, som blandt andet kan beskære billeder samt give dem lidt digital efterbehandling.

ACDSee PhotoSlate 3.1 giver mulighed for at lave fødselsdagskort og lignende. Der er tale om to meget simple programmer, som desværre ikke rigtig har nydt godt af den store opdatering, som hovedprogrammet har været igennem.

Har man ikke brug for PhotoEditor og PhotoSlate, kan man spare et par hundrede kroner ved at nøjes med at købe selve billedprogrammet ACDSee 7.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere






Computerworld
Test af monster-tablet: Det er den skøreste og mærkeligste computer, som jeg har testet i lang tid – men jeg vil nu gerne have den alligevel