Væk med tv programmet

Den længe ventede harddiskoptager fra Kiss har fået fjernet børnesygdommene, og har man en internetforbindelse, er der tale om en rigtig fornuftig optager. Man skal dog leve med ikke at kunne se dvd film, mens man optager.

Danske Kiss har været gennem en hård fødsel med harddiskoptageren DP 558, men efter utallige forsinkelser nåede den endelig ud i butikkerne i oktober 2004. En af grundene til forsinkelserne var, at man ville sikre sig, at optagerens software var helt i orden ved lanceringen. Det lykkedes ikke.

Diverse fora på nettet har nærmest flydt over med indlæg fra folk, som er rendt ind i problemer med optageren, men også fra folk, som er utilfredse med, at de lovede faciliteter ikke var til rådighed ved lanceringen.

Blandt de mere alvorlige har været problemer med tuneren. Fejlen har udmøntet sig i gule streger hen over skærmen, og Kiss har valgt at tilbyde kunderne at få ombyttet optagere med det problem.

Software problemerne er heldigvis for en stor dels vedkommende blevet løst hen ad vejen, da Kiss har udsendt software opdateringer til optageren, og DP 558 er nu – et par måneder efter lanceringen – kommet op i omdrejninger, så den kan måle sig med andre harddiskoptagere.

DP 558 har en rigtig stor fordel frem for alle andre harddiskoptagere, nemlig et netværksstik. Det giver nogle unikke muligheder, som konkurrenterne ikke har – i hvert fald ikke i Danmark.

Den måske vigtigste er EPG, Electronic Programming Guide. Det er en elektronisk tv oversigt, som gør det muligt at programmere optageren til at optage programmer ved hjælp af et tv program, som hentes ned fra internettet. Det er en suveræn facilitet, som hurtigt bliver uundværlig – man slipper for selv at sidde og fedte med et tv program i den ene hånd og skulle taste start og stop tidspunkt ind med den anden.

Ikke overraskende understøtter optageren også webradio, det vil sige radio via internettet, som det kendes fra tidligere modeller af dvd afspillere fra Kiss.

Internetdelen er en så integreret del af optageren, at man faktisk bør have den koblet til internettet for at få det fulde udbytte af optageren.

Der er dog én ting, som vi fandt meget irriterende ved DP 558. Den kan ikke afspille dvd’er mens man optager et tv program. Det er ifølge Kiss ikke en fejl, men er simpelthen måden, som Kiss har valgt at designe optageren på. Det betyder i princippet, at man er tvunget til at have endnu en dvd afspiller stående, hvis man på noget tidspunkt vil se en dvd film, mens der er en optagelse i gang.

DP 558 understøtter blandt andet de populære MPEG 4 kompatible formater DivX og XviD, men kun ved afspilning. Optageren kan desværre kun optage i MPEG 2 formatet, så den 80 gigabyte harddisk får hurtigt ben at gå på. Man kan heller ikke brænde dvd’er, men man kan faktisk godt gemme optagelser alligevel. Det kræver blot, at man overfører dem til sin pc, hvor man så både kan redigere dem og brænde dem ned på dvd’er, eller hvad man nu har lyst til.

Kiss har i øvrigt endnu en harddisk optager på vej, som rent faktisk vil kunne optage i DivX formatet, men set i lyset af problemerne med DP 588, går der nok et godt stykke tid, inden den kommer på markedet.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Specialist til leverandørtilsyn i Sikkerhed

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektkonsulent til nyopstartet it-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere