Telefonen der blev voksen

Al respekt for Pocket PC og PalmOne, men Nokia viser vejen frem med sit design. Den nye Nokia Communicator er bare markedets bedste bud til de mobile vikinger.

Lad os starte med det negative. Den er nu kun en centimeter for tyk, og æøå er sat på tastaturet efter svensk standard.

Nokia 9500 er den seneste udgave af Nokia Communicator. Og nu er den begyndt at leve op til navnet.
Der er kommet GPRS, Bluetooth og WiFi i enheden, nyt tastatur, bedre skærm og en lille farveskærm på ydersiden af låget. Desuden taler man nu i den som en normal mobiltelefon. Det vil sige, at man lægger øret til tastatursiden. På den gamle model var mikrofon og højtaler sat på bagsiden modsat tastatursiden.

Det betød, at man enten kunne høres og så let debil ud, eller ikke kunne høres og derfor lød debil. Nu fungerer den del som en almindelig telefon. Derfor er et headset ikke længere tvingende nødvendigt. Nu er det bare en god idé. Det er nemlig stadigvæk en gigant af en telefon på 230 gram og dimensionerne 148x57x24 mm, der forstår at fylde en jakkelomme ud, så man aldrig er i tvivl om, at man har telefonen med.

Den ville være ret lækker, hvis den var en centimeter tyndere. Nu ligner den lidt en fotomodel, der er blevet tvangsfodret.

Men i det mindst har Nokia fedet den op med funktioner. Der er et bredt udvalg af telefonfunktioner, fulde lommecomputermuligheder og en god flok kommunikationsmuligheder.

Der er indbygget VPN (Virtual Private Network). IP mulighederne er her langt bedre integreret med telefonmulighederne end i Windows CE Phone Edition, som anvendes i enheder som HP’s 6340.

Nokia 9500 tilbyder ved opkobling en prioriteret liste over mulige forbindelsesmuligheder fra WiFi over GPRS til GSM. Telefonen tager så den bedst tilgængelige mulighed.

Der er også god understøttelse af WiFi hotspots, hvilket viser, at Nokia virkelig har tænkt over sagerne. Her har enheden også en fordel i forhold til Microsofts lidt rodede understøttelse af hotspots i Windows CE Phone Edition.
Og den sender Microsoft til tælling, når man begynder at bruge den. Dens tastatur er mere end bare brugbart. Det fungerer.

Det er muligt at opdyrke et funktionelt seks fingersystem, der går pænt hurtigt. Det er bare stjerne irriterende, at Nokia har byttet om på æ og ø på tastaturet. Det er godt nok svensk standard, men vi bor altså i Danmark.
Skærmen er på 320x200 lysstærke og tydelige pixels. Man lærer hurtigt at udnytte skærmen helt ved at fjerne menuer og navigationstasterne.

Efter lidt tid kommer man også over sine Pocket PC vaner med at pege på skærmen, og man begynder at undre sig over, hvorfor Microsoft ikke genopliver lommecomputere med tastatur.

For Nokia 9500’s tastatur er så godt, at man sagtens kan skrive længere artikler på det. Og det er helt genialt til konferencer, hvor alle tror man skrive noter, mens man i virkeligheden svarer på e mails. I alle internet funktioner, som e mail klient og webbrowser er enheden glimrende, især når man bruger knappen til fuldskærmsvisning.

Nokias browser skal ikke gøre helt så meget vold på almindelige internetsider som browseren i en Pocket PC er nødt til at gøre. Det skyldes den langt bredere skærm i 9500 enheden.

Der er indbygget tekstbehandling, regneark og præsentationssoftware i enheden, der har muligheder for at konvertere til og fra Microsofts formater.

Det sker via den medfølgende pc software, men er man rigtig snedig, kan man bede enheden om at gemme i formater, der også er læsbare af Microsofts Software.
Derved kan de bare sendes til en anden enhed via Bluetooth.

Der er kort sagt massevis af muligheder i denne enhed, som er vores oplagte valgt, hvis vi kun måtte tage 250 gram håndbagage med i et fly.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere