De beboere på fire kollegier ved Danmark Tekniske Universitet i Lyngby, som har piratkopieret musik, video og spil på kollegiernes netværk, kan slippe for et gigantisk erstatningskrav.
Seks brancheorganisationer har ellers opgjort deres samlede tab på piratkopieringen til 57 millioner kroner, men organisationerne er villige til at undlade at føre en erstatningssag. Det kræver, at de beboere, som har begået piratkopieringen, lægger alle kort på bordet og samarbejder fuldt ud med organisationerne.
? Det er ikke vores sædvanlige fremgangsmåde, men det er også en speciel sag, hvor beboerne har forsynet hinanden og ikke solgt piratkopier videre, siger brancheorganisationernes advokat, Niels M. Andersen.
? Beboerne har ingen chance for at erstatte det kolossale tab, som organisationerne har lidt. Hvis de lægger alt frem for os, så har de en chance for at få et forlig. De kommer selvfølgelig til at betale for, hvad de har gjort, men forliget gør, at de kan komme videre med deres liv, tilføjer advokaten.
Kollegienetværk lukkes måske
Rektor for DTU, Hans Peter Jensen, siger til TV2 Lorry, at han vil iværksætte en undersøgelse af, om kollegienetværket bliver brugt til piratkopieringen. I givet fald vil DTU, der leverer Internet-adgang gratis til kollegierne, lukke for kollegienetværket.
Sagen er faldet folketingsmedlem Kim Behnke, Frihed 2000, for brystet. Han mener, at erstatningskrav i millionstørrelsen giver mindelser om amerikanske forhold. Derfor vil han blandt andet have kulturministeren til at svare på, om Kulturministeriet samarbejder med brancheorganisationernes advokatfirma, Dragsted, Schlüter Aros.
De brancheorganisationer, som lader advokatfirmaet køre sagen, er Multi Medie Foreningen, pladeselskaberne IFPI, Foreningen af Danske Videogramdistributører, Nordisk copyright Bureau, Dansk Musiker Forbund og Dansk Artist Forbund. De fire indvolverede kollegier er Kampsax Kollegiet, Professor Ostenfeld Kollegiet, Bergsøe Kollegiet og P. O. Pedersen Kollegiet.