Dobbeltkerneprocessor i ny PowerMac G5

Der er ny modeller på vej i PowerMac G5-serien.

Indhold

Selvom Apple til næste år vil gå over til Intel-platformen, lanceres der fortsat nye modeller med PowerPC G5-processoren. Den nyeste PowerMac G5 tilbyder også store forbedringer, både hvad angår selve processorerne og den generelle arkitektur.

Hvad angår Apples overgang til Intels processorer, vil dette i første omgang gælde de bærbare Powerbooks og iBooks, og der kan formentlig gå op til et år, før alle produktserier er kommet over på Intel-platformen.

Før der kommer PowerMac-modeller med Intel-processorer, er denne nye PowerMac G5 således den største nyhed, vi kan vente os.

Den største nyhed fra Apple i denne omgang er således, at firmaet nu har taget en dobbeltkerne-version af IBMs PowerPC 970-processor i brug.

Der er to modeller med én processor og klokfrekvenser på henholdsvis 2 og 2,3 GHz på vej samt en topmodel med to processorer (og dermed fire processorkerner) og 2,5 GHz.

Apple har i flere år haft systemer med to processorer, og dermed kan en del Apple-software være optimeret til dobbeltkerne-beregninger allerede. Eftersom Apples tunge brugsområder er billedbehandling og video, vil gevinsten her derfor kunne være stor.

Den anden større ændring er overgangen til PCI Express. Dette er en vigtig beslutning fra Apples side, da udvalget af AGP-grafikkort for tiden bliver mindre. Nvidias- og ATIs nyeste serier af grafikkprocessorer leveres således kun som PCI Express.

Apple vil levere de nye G5?ere med Nvidia-baserede kort, enten i GeForce-serien eller Quadro-serien. Quadro-kortene er specielt rettet mod professionel 3D-visualisering.

De nye maskiner udstyres med DDR2-hukommelse i stedet for den sædvanlige DDR-hukommelse. Imidlertid har Apple valgt at benytte 533 MHz-hukommelse i stedet for 667 MHz, så strengt taget vil man ikke opleve nogen synderlig bedre ydelse på grund af denne opgradering.

G5-modellerne leveres dog med op til 16 GB hukommelse, og siden PowerPC 970-processorerne er 64-bit-processorer, vil man have direkte adressering af hukommelsen.

PowerMac G5 starter ved 16.299 danske kroner med moms.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere