Det store puslespil med at optage de første studerende på IT-højskolen i København er nu overstået, og de heldige har fået besked. I alt er der nu optaget 162 studerende af de 196, der søgte.
Egentlig er der kun 140 pladser, men fra IT-højskolens side har man kalkuleret med, at nogle af dem formentlig alligevel ikke vil tage imod den plads, de får tilbudt.
Eftersom samtlige studerende møder med en bachelor-uddannelse i rygsækken, vel at mærke hver sin bachelor-uddannelse, forestår der nu endnu et puslespil i sommerferie-størrelse, nemlig at sørge for, at alle disse studerende kun kommer til at tage de kurser, de skal - at de ikke tvinges til at tage kurser, de allerede har i forvejen fra deres tidligere uddannelsessted.
Det er et puslespil, der kræver forarbejde, og derfor indkaldes alle de 162 nye studerende nu til hver sin individuelle samtale. Her skal det opklares hvilke kurser den studerende ikke behøver at tage.
- Desuden møder de med meget forskellige forventninger, det skal vi også tage hensyn til, siger studievejleder Martin Lillholm.
Når puslespillet er færdigt og alle de studerende er anbragt på de forskellige kursus-hold, vil man have overblik over, hvor der er ledige pladser på kurserne. Disse pladser skal fyldes ud med enkeltfagsstuderende, der tager kurserne som valgfag på andre videregående uddannelser. Derfor indkalder IT-højskolen i denne og næste uge ansøgninger til disse enkeltfag.
Som til fuldtids-uddannelserne er kravet, at man har en bachelor-uddannelse i forvejen.
Hvor mange pladser der bliver, vil først vise sig efter at puslespillet er lagt færdigt.
Ved redaktionens slutning var der kommet 16 ansøgninger. Det var dagen efter, at der var åbnet for ansøgninger. Fristen er fredag 13. august.
De 162 studerende, der nu er optaget på fuldtids-uddannelserne, fordeler sig med 36 på kandidatuddannelsen i elektronisk handel, 19 på kandidatlinjen i tværfaglig informationseknologi, 45 på kandidatlinjen i design, kommunkation og medier, 35 på kandidatlinjen for softwareudvikling og 27 på master-uddannelsen i software-udvikling.