Bedre lyd fra pc'en

Creative er klar med lydkort baseret på en helt ny lydchip kaldet X-Fi. Den sætter nye standarder for lydgengivelse fra computeren.

Indhold

Med en ny lydchip kaldet X-Fi vil Creative sætte konkurrenterne på markedet for lydkort på plads. Chippen kan nemlig levere en helt klar lyd uden at belaste computerens processor. X-Fi står får Xtreme Fidelity, ekstrem nøjagtighed (i lydgengivelsen).

En X-Fi chip består af mere end 51 millioner transistorer. Chippen kan håndtere over 10 milliarder instruktioner i sekundet, og dermed er den cirka er 24 gange hurtigere end Audigy, der indtil nu har været den kraftigste Sound Blaster-chip.

To nye teknologier kaldet Crystalizer og CMSS-3D sørger for at optimere oplevelsen, når man lytter til musik. Crystalizer konverterer lydsignalet til en opløsning på 24 bit og en samplingsfrekvens på 96 kilohertz, og derefter analyseres lydstrømmen. Hvis der er opstået fejl ved komprimeringen, bliver de rettet. CMSS-3D forvandler stereolyd til surroundsound.

De kredse, der omdanner de digitale signaler til analog lyd, har fået en overhaling, så støjen er minimeret. Forholdet mellem signal og støj kan komme helt op på 116 decibel på topmodellen X-Fi Elite Pro, mens signal/støj-forholdet er absolut hæderlige 109 decibel på de øvrige modeller.


Lydkortet Sound Blaster X-Fi Elite Pro leveres med fjernbetjening og ekstern boks til ind- og udgange.

Sound Blaster X-Fi Elite Pro leveres med en ekstern I/O-boks, og lydchippen kan trække på 64 megabyte hukommelse. Der er endvidere indbygget forforstærker, som for eksempel kan være nyttig, hvis man tilslutter en elektrisk guitar. Prisen bliver 2.699 kroner.

Hvis man kan undvære forforstærkeren og den eksterne boks og nøjes med at have ind- og udgange placeret der, hvor der ellers er plads til et cd/dvd-drev, kan Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS være en mulighed. Så kommer prisen ned på 1.999 kroner.

For 1.599 kan man få fingrene i Sound Blaster X-Fi Platinum uden egen hukommelse, men stadig med et tilslutningspanel til en drev-plads, og "discount-modellen" Sound Blaster X-Fi XtremeMusic koster 999 kroner. Alle de vejledende priser er med moms, og lydkortene kommer i butikkerne til september.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfarne IT-udviklere til fremtidens skattevæsen

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Netcompany A/S

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere