Pædagogikken bliver en anden, når undervisningen lægges over på computer og net og bliver til fjernundervisning. Hvordan pædagogikken bliver på de nye medier, skal 70 lærere fra 16 handelsskoler være med til at opklare.
Det sker i et forløb koordineret af Atventures (@ventures), der er et fjernundervisningsnetværk bestående af de 16 handelsskoler. De 70 lærere er netop startet på et pilotforløb, der har to formål: Dels skal det uddanne lærerne i rollen som fjernundervisere, dels skal det resultere i en beskrivelse af fjernundervisningens læringsteorier. Ud af det skal der også komme en lærebog - den første danske lærebog i fjernundervisning, der skal udkomme sidst på året.
Projektet støttes med en kvart million kroner af Center for Teknologistøttet Uddannelse.
– Fjernundervisning er anderledes ved, at kommunikationsformen er skriftlig. Vi skal finde ud af, hvordan man lærer, når kommunikationen er skriftlig og elektronisk, og hvilke dele af undervisningen man skal styrke, når det foregår elektronisk, siger centerchef Michael Lund-Larsen, Århus Købmandsskole.
For de første 70 lærere er der tilrettelagt i alt 66 lektioner. Det vil svare til omkring 100 arbejdstimer for hver kursist, men det nøjagtige tal er svært at fastsætte, fordi undervisningen vil foregå som fjernundervisning.
Der er sat to måneder af til forløbet, og til efteråret starter et lignende forløb med resten af Atventures lærere og nogle lærere udefra.
Kurset er delt i tre moduler. Efter et introduktionsforløb på cirka 30 timer skal kursisterne i de næste 36 timer arbejde med at udvikle små undervisningsforløb til fjernundervisning, og resten af kurset skal bruges til at udvikle et undervisningsforløb, der efterfølgende skal sættes i drift.