Pac-man fylder 25 år

Det var en pizza, der inspirerede til skabelsen af den spisende ost, Pac-man, der blev sendt på gaden for 25 år siden. Med spillets klare personkarakteristik og overskuelige handling blev en ny tid for computerspil indledt med lanceringen i juni 1980. Kun én mand har spillet alle niveauer fejlfrit igennem.

Indhold

I denne måned er det 25 år siden, at Pac-man så dagens lys og dermed indvarslede det måske første kvantespring inden for computerspil.

Trods enorm udvikling og stedse mere avancerede og flotte spil, husker folk overalt stadig det gule hoved med den glubende appetit på prikker på rad og række i den nok så kendte labyrint.

Måske er forklaringen, at Pac-man var et af de første spil, hvor spilleren faktisk kontrollerede en person i et spil fremfor at kontrollere tanks eller missil-baser eller andet upersonligt.

Man skal være nogen

Netop denne teknik bærer langt de fleste computerspil i dag præg af.

Og måske har de mange producenter, der siden har tjent millioner på computerspil, lært det af den succes, som Pac-man fik - det her med, at spilleren skal være nogen i de fede spil.

Ideen til Pac-man kommer egentlig fra en pizza.

Det var Namco-designeren Toru Iwatani, der en dag sad og spiste en pizza. Da han havde spist et stykke, kiggede han ned på pizzaen på bordet, hvor der altså manglede et stykke, og vupti, fik han ideen til spillet.

I begyndelsen hed spillet Puck-man, men det kunne amerikanerne ikke lide, fordi de syntes, at det var for nemt at udskifte p'et med et f. I stedet blev spillet lanceret i USA i 1980 under navnet Pac-man.

Ingen præcis dato

Namco ligger ikke inde med en præcis lanceringsdato, men selskabet ved dog, at der mellem 1980 og 1987 blev solgt knap 294.000 arkade-maskiner med spillet.

I årene derefter buldrede Pac-man frem. Der var tegnefilm, popsange og massevis af sideprodukter.

Ifølge CNN har kun én person spillet et fejlfrit spil helt til maskinen ikke kunne byde på mere. Det var Billy Mitchell, der opnåede 3.333.360 point efter at have guffet sig gennem 256 niveauer i løbet af seks timer. Det var i 1999.

Namco ejer stadig rettighederne til Pac-man og udgiver fortsat spil som Pac-Mania 3D, Pac-Pix og Pac-man Pinball.

Ta' et spil Pac-man her.

Denne artikel stammer fra Computerworld Online.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere