HD-DVD på markedet primo 2006

Masseproduktionen af HD-DVD-R med plads til 15 gigabyte begynder i starten af næste år, hvor pc-drev og videooptagere til HD-DVD også kommer på markedet.

Indhold

Der er stadig ikke indgået våbenhvile i formatkrigen mellem HD-DVD og Blu-ray, så indtil videre bliver de to fronter trukket skarpt op. Senest har firmaerne bag HD-DVD skruet op for retorikken.

Nu lyder meldingen, at videooptagere og computerdrev til HD-DVD kommer på markedet i starten af næste år, hvor skrivbare HD-DVD-R såvel som genskrivbare HD-DVD-RW medier også vil være klar.

Mens specifikationerne for HD-DVD-ROM og HD-DVD-RW for længst er kommet på plads, har det knebet med HD-DVD-R, men nu lysner det.

To producenter af optiske medier har meddelt, at masseproduktionen af skrivbare HD-DVD-R-medier med plads til 15 gigabyte starter i starten af 2006. De første 1.000 prototyper er allerede blevet fremstillet. En HD-DVD-RW, der bliver noget dyrere end en HD-DVD-R, får plads til 20 gigabyte.

De første HD-DVD-R-skiver vil være enkeltlagsmedier, der kan skrives til med 1x hastighed. De to producenter Mitsubishi Kagaku og Hitachi Maxell arbejder begge på medier med højere kapacitet og hastighed.

Ifølge Toshifumi Kawano fra Mitsubishi Kagaku skulle det ikke være noget problem at få skrivehastigheden op på 2x og 4x, mens 8x kræver en kraftigere laser, der endnu ikke er klar. Kawano mener for øvrigt, at 8x skrivehastighed er maksimum for HD-DVD-R.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere