Piratsoftware for 195 milliarder

En tredjedel af verdens software er piratkopieret. I Danmark drejer det sig om 27 procent, mens 92 procent af alle installerede programmer på vietnamesiske pc'er er piratkopier. Det viser en ny undersøgelse fra BSA.

Indhold

35 procent af al software, der var installeret på verdens computere i 2004, var ulovlige piratkopier. Det er et fald på et enkelt procentpoint i forhold til året før, viser en undersøgelse fra Business Software Alliance (BSA).

På trods af faldet i procent steg værdien af den falske software med fire milliarder dollar. I alt blev værdien af den piratkopierede software gjort op til 33 milliarder dollar, hvilket svarer til 195 milliarder kroner.

Cirka 27 procent af al software på personlige computer i Danmark i 2004 var piratkopieret. Det bringer Danmark ind på en sjetteplads på listen over lande, hvor piratkopiering er mindst udbredt. USA topper listen, for her er det "kun" 21 procent af al installeret software, der var piratkopieret i 2004.

I bunden finder man Vietnam, hvor 92 procent af al software var piratkopier. Den er også helt gal i Ukraine, Kina og Zimbabwe, hvor procenterne var henholdsvis 91, 90 og 90.

Kigger man på verdensdele, er befolkningen i Latinamerika de største software-skurke. Her er to ud af tre programmer piratkopier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere