Fremtidens spil kræver fysik-kort i pc'en

Om blot et år er det måske ikke længere nok at have markedets hurtigste processor og grafikkort, hvis man vil spille de nyeste spil i bedste kvalitet. Så kan det blive nødvendigt med et indstikskort som kun tager sig af fysiske beregninger i spillet.

Indhold

Firmaet Ageia står bag et nyt indstikskort til pc'er, som kan overtage de fysiske beregninger i spil fra processoren og ikke mindst klare opgaverne langt hurtigere.

Computerspil får indbygget stadigt mere avancerede modellering af fysiske objekter.

Det betyder mere realistiske spil, hvor objekter opfører sig realistisk i forhold til hinanden og den 3D-verden som de befinder sig i.

Et eksempel er når et spilfigur falder ned af en trappe. Skal det se realistisk ud skal figuren være udstyret med arme og ben, som bevæger sig på samme måde som på et menneske.

En bold der hopper skal blive fladere når den rammer jorden inden den hopper op igen, og den skal i øvrigt også hoppe forskelligt hvis overfladen er sand, end når der er tale om asfalt eller vand.

Man kan også forestille sig at en spilfigur går hen over en mark og at hvert kornstrå individuelt bøjer sig til siden når benet bevæger sig igennem kornet.

Disse beregninger er utroligt krævende og jo mere realistisk spilproducenterne vil lave spillet, jo mere computerkraft kræver det.

Svaret på det problem er PhysX-chippen, verdens første fysik-processor eller Physics Processing Unit forkortet PPU.

PhysX er en dedikeret processor, som er lavet til kun at tage sig af fysiske beregninger og det betyder at den bogstaveligt talt kan gøre det flere hundrede gange hurtigere end en almindelig processor som Pentium 4 eller Athlon 64.

PPU'en kan godt indbygges direkte på bundkortet men folkene fra Ageia har allerede udviklet et PCI Express-kort, som kan sættes i enhver pc med en ledig PCI Express-port.

Ligesom på grafikkort skal der bruges hukommelse på kortet og prototypen har 128 megabyte GDDR3-RAM.

Indstikskortet vil være klar i slutningen af året, hvor de første spil, som understøtter PhysX også vil blive lanceret.

Der er allerede omkring 15 spil under udvikling som understøtter teknologien, og blandt de store spilproducenter som understøtter PhysX er Ubisoft og Epic Games.

Man vil dog godt kunne spille de kommende spil uden et PhysX-kort, men det vil være for nedsat kraft og uden de mest realistiske beregninger.

Prisen for PhysX er endnu ikke fastlagt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere