Artikel top billede

TDC Privats direktør ærgrer sig over, at danskernes tillid til telebreanchen er så lav. Han mener samtidig, at god kundepleje er et meget vigtigt konkurrenceparameter. Foto: Simon Knudsen.

TDC-chef: Sådan skal vi genvinde danskernes tillid

Danskerne har ekstrem lav tillid til teleselskaberne. Landets største teleudbyder, TDC, har nu en plan for, hvordan troværdigheden kan genskabes.

Danskernes tillid til hjemlandets telebranche kan ligge på et meget lille sted ifølge Forbrugerstyrelsens Forbrugerredegørelse 2010.

Og det ærgrer Jesper Theill Eriksen, der er koncerndirektør for konsumentmarkedet hos landets største teleselskab, TDC.

Han mener, at undersøgelsen klart underbygger, at kunderne ikke kan gennemskue prissætningen, markedsføringen samt klageforholdene.

"Undersøgelsen er helt sikkert et udtryk for, at telebranchen har en vare, som ikke er helt nem at sælge og tilfredsstille kunderne med. Men det ændrer ikke ved, at vi skal tage ansvar for kundernes behov, og det gør vi ved at lytte til dem," siger Jesper Theill Eriksen til Computerworld.

Ligger som redt

Han nægter nemlig samtidig at klynke over, at danskerne ser brugtvognsforhandlere som et mere troværdigt folkefærd sammenlignet med teleselskaber.

"Vi ligger, som vi har redt. Og det er vores eget ansvar at rode os selv ud af situationen med den lave forbrugertillid," lyder det fra Jesper Theill Eriksen, der har ansvaret for TDC Privat - herunder TDC's lavprisselskab Telmore.

Samtidig med, at TDC-direktøren erkender, at branchen samlet set kan gøre det bedre, er tillid og troværdighed også stærke konkurrenceparametre for TDC imod sine konkurrenter.

Det skyldes, at teleselskaberne skal ud og gøre sig lækre for en målgruppe, hvor alle har mobiltelefoner og andre teleservices, og kundeafgang (også kaldet churn) omfatter op mod 20 procent af teleselskabernes samlede omkostninger.

Derfor vil teleselskaberne kæmpe med næb og klør for at fastholde kunderne

Tak, tak og tak

"Der skal derfor handling bag de flotte ord om at gøre det godt igen. Men jeg kan jo ikke love, hvornår synet på telebranchen vender," siger Jesper Theill Eriksen.

Han får sendt alle kundeklager videre, og derfor også når at gennemlæse en del af, hvad TDC-kunderne typisk klager over.

Han fortæller, at TDC i de sidste halvandet år har arbejdet målrettet med TAK-strategien, der står for Tag Ansvar for Kunden.

"Vi arbejder meget målrettet med klar og tydelig prisinformation, så ingen af vores kunder bliver overraskede, når de ser regningen. Den slags initiativer skal gerne gøre os mere troværdige i kundernes øjne," forklarer TDC-direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere