Computerviews: Jørgen Bardenfleth, administrerende direktør, Microsoft Danmark.
Tillidspost: Bestyrelsesformand for IT-Branchen?
Det er det store spørgsmålstegn, der allerede nu stilles på ledelesgangene rundt om i danske it-virksomheder, efter KMD's direktør Lars Monrad-Gylling har meldt ud, at han stopper som formand for foreningen til efteråret.
Computerworld har talt med flere kilder tæt på foreningen. Og igen og igen nævnes navnet Jørgen Bardenfleth som en oplagt kandidat.
Alle skal tro på ham
Men - og der er et stort men - en plads i formandsstolen kræver, at flere ting falder på plads.
Nemlig at alle - også virksomheder i foreningen, der konkurrerer med it-giganten - bliver overbevist om, at Microsoft-direktøren vil arbejde for hele it-branchen.
Og altså på ingen måde vil bruge posten til at fremme Microsofts interesser i for eksempel debatten om åbne standarder.
Derfor kræves der en blåstempling fra flere Microsoft-konkurrenter, inden Jørgen Bardenfelth kan sætte sig i formandsstolen.
En langsigtet løsning
Enigheden er dog slående hele vejen rundt, når det gælder Jørgen Bardenfleths personlige lederegenskaber og kompetencer ud i stort set alle tænkelige aspekter af posten.
Han er en af de relativ få tunge it-folk, der vil kunne blive en langsigtet løsning og udfylde rummet efter Lars Monrad-Gylling.
Lars Monrad-Gylling, der, uanset om KMD selv er havnet i store vanskeligheder med udbudsrod og gave-sager, altid har formået at tage KMD-kasketten af og formandskasketten på, når han optrådte i IT-Branchen, lyder det.
I hvert fald har få - hvis nogen overhovedet - ment, at Lars Monrad-Gylling har brugt selve formandsstolen til at fremme KMD's særinteresser.
Også på det organisatoriske og politiske plan samt med hensyn til personalepleje bliver han svær at efterfølge, lyder det fra folk tæt på foreningens top.
Kompromis-kandidater er kortsigtede løsninger
Skulle Jørgen Bardenfleth ikke opnå bred opbakning, så kunne feltet af kandidater bestå af følgende:
Medstifter og tidligere formand Kim Østrup fra IBM. Han selv siger dog til Computerworld, at det ikke er noget, han har overvejet.
HP's Keld Jersild Olsen, der har en grøn profil, men næppe vil stille op i konkurrence mod Jørgen Bardenfleth.
En kompromis-kandidat, der næppe vil være en langsigtet løsning, kunne komme fra gruppen af distributører i foreningen. Over for Computerworld afviser Ole Eklund fra Actebis Computer dog, at selskabet stiller med en kandidat.
Både Thomas Honoré fra Oracle og Per Kogut fra NNIT er på nuværende tidspunkt ikke meget for at fortælle om formandsopgøret.
De fleste kilder, som Computerworld har talt med, peger altså på Jørgen Bardenfleth i kampen om formandsposten.
Men alle medlemmers frygt, for at en konkurrent måtte snuppe en magtfuld post i foreningen, kan altså spænde ben for flere kandidater.
Jørgen Bardenfleth selv siger til Computerworld:
"Ikke overraskende har jeg ingen kommentarer til det kommende formandsvalg."
Den nye formand forventes, ifølge Lars Monrad-Gylling, på plads og valgt inden for et "kvartals tid".