Artikel top billede

Oracle genopfrisker content management-suite

Skalerbarhed og performanceforbedringer præger Oracles 11g-udgivelse.

Computerworld News Service: Tirsdag afslørede Oralce sin Enterprise Content Management Suite 11g, som er en af hjørnestenene i virksomhedens stadigt større gruppe af middleware-udgivelser og konkurrent til produkter fra IBM, EMC, Open Text og andre leverandører.

Oracles content management-strategi henvender sig til kunder, der ønsker et rationaliseret back end såvel som en varieret række applikationer målrettet forskellige brugergrupper, siger Andy MacMillan, der er vice president of product management.

"Marketingsafdelingen har brug for web content management, juridisk afdeling har brug for arkiv-management. Vi tilbyder en samlet infrastruktur," forsikrer han.

EMC Suite 11g fås integreret med andre middleware-komponenter fra Oracle som Enterprise Manager og Identity Manager.

De opdaterede komponenter inkluderer blandt andet Universal Content Management og Universal Records Management.

Suiten indeholder desuden moduler til billede- og proces-behandling og til information rights management. Begge blev annonceret tidligere i år.

11g-udgivelsen giver virksomhederne mulighed for nemmere at tilføje friskt indhold i deres egne hjemmesider via en række servlets og tag-biblioteker til JavaServer Pages, JavaServer Faces og ADF applikationer. Web-indholdet bliver placeret oven på de sider, og det sparer tid for udviklerne, fortæller Andy MacMillan.

Oracle vil muligvis tilføje tilsvarende funktioner til Microsoft .Net, men Andy MacMillan kunne ikke sige hvornår.

"Vores mål var at få den første version på gaden," fortæller han.

Bedre integration

I forhold til records management har Oracle tilføjet en ny brugerflade og bedre muligheder for rapportering, ligesom man har gjort det nemmere for brugerne at få adgang til indhold på tværs af virksomheden og tilføjet support af tredjeparts-arkivering.

Udgivelsen indeholder desuden bedre integration med Windows Explorer og Office. Oracle er begyndt at udvikle rigere integration mellem ECM Suite og Open Office, som virksomheden fik fingrene i ved opkøbet af Sun Microsystems, men en acceptabel interoperabilitet eksisterer ifølge Andy MacMillan allerede i dag.

Oracle har desuden fokuseret på ECM Suite 11g's skalerbarhed og performance. Det har været muligt for en single-node setup af Universal Content Management på helt almindeligt hardware at indoptage omkring 11 millioner 200KB-dokumenter på én dag, kan man læse i et whitepaper fra Oracle.

Virksomheden har desuden testet ECM på forskellige konfigurationer af Sun Oracle Database Machine til high-volume processering. Det lykkedes et quarter-rack setup at sluge omkring 91 millioner 100KB filer på en enkelt dag, mens en halv-rack klarede omkring 179 millioner, står der videre i Oracles whitepaper.

Oracles administrerende direktør Larry Ellison har antydet, at virksomheden planlægger en udgivelse af en række Exadata-lignende tilbud til software-produkter, men Andy MacMillan nægter at fortælle, om der er nogen i støbeskeen til ECM 11g.

Oracle ECM Suite koster ifølge en prisliste fra 13. maj godt 1,1 millioner kroner per processor-licens. Det stod ikke umiddelbart klart, hvorvidt den nye version vil ligge i samme prisklasse.

Den slags priser er meget normale på det marked for high-end content management, som Oracle ligger i, siger Alan Pelz-Sharpe, som er principal ved Real Story Group.

Der er ikke så mange spillere på den bane, og med god grund, eftersom det er yderst vanskeligt at skabe systemer, der kan håndtere så store voluminer, fortæller han. "Throughputtet er simpelthen ufatteligt stort."

Oracles påståede performance-forbedringer tyder godt for virksomheden, men der skal dog lyde en enkelt advarsel, mener Alan Pelz-Sharpe.

"Det får dem ind på det samme marked som IBM og EMC," siger han og tilføjer, at det også var problemet for Stellent, som er den content management-leverandør, Oracle opkøbte i 2006. Stellents teknologi ligger i hjertet af ECM Suite.

"De havde rig funktionalitet og et rigtig godt hold, men de skulle have taget det basale Stellent-produkt og have gjort det rigtig skalerbart."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere