Artikel top billede

It-chefer: Drift og effektivisering frem for innovation

Ny undersøgelse blandt danske it-chefer viser, at it-investeringerne stadig er pressede. Samtidig prioriterer it-cheferne stabil drift og effektiviseringer højere end nyudvikling.

En lang række danske it-chefer fra både det offentlige og det private har fortalt om deres forventninger til 2010 i en ny rapport fra Dansk IT.

Undersøgelsen viser blandt andet, at cirka en fjerdedel af it-cheferne forventer faldende it-investeringer, 39 procent forventer uændrede it-investeringer, og 38 procent spår højere it-investeringer.

Selvom billedet ser en smule bedre ud end for 2009, så er der stadig grund til bekymring. Det mener Klaus Kvorning Hansen, der er formand for Dansk IT.

"Selv om der er en svag tendens til større investeringslyst, så er der en generel tendens til, at man ser it som et område, hvor man kan skære ned. Det er bekymrende, at man ønsker at bruge it til at skabe besparelser, men ikke er parat til at foretage de nødvendige investeringer," siger Klaus Kvorning Hansen.

Rapporten fra Dansk IT viser også, at andelen af it-chefer, som forventer et fald i it-investeringerne, er faldet i den private sektor. Det er derimod gået den anden vej i den offenlige sektor, hvor flere it-chefer forventer færre penge til it-investeringer i forhold til sidste år.

Nyudvikling er ikke førsteprioritet

De danske it-chefer er også blevet spurgt om deres prioriteringer inden for områderne stabil drift, effektiviseringer og nyduvikling.

Her er det hele 61 procent af de adspurgte it-chefer, der har valgt stabil drift som førsteprioritet. Effektiviseringer kommer ind på en andenplads med 28 procent. Det betyder, at kun 12 procent af it-cheferne har nyudvikling som førsteprioritet.

"Det er desværre noget, vi ofte ser i krisetider. It bliver betragtet som enten et sted, hvor der kan spares eller som noget, der skal medvirke til besparelser. Det er et alt for snævert syn," siger Klaus Kvorning Hansen.

"Når man ser sådan på it, så opnår virksomhederne slet ikke det fulde potentiale af it som en generator for øget innovation og produktivitet," tilføjer han.

Topledelsen er en barriere for innovation

Når it-cheferne ser på, hvilke barrierer der er for at skabe innovation ved hjælp af it, er billedet også klart.

32 procent af de adspurgte it-chefer nævner topledelsens manglende forståelse for teknologiens muligheder, som den største barriere. Hos de it-chefer, der forventer faldende it-investeringer i år, er det hele 46 procent, der nævner topledelsen, som den største barriere.

Mangel på kapital scorer næsthøjest, da 25 procent nævner det som den største barriere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere