Artikel top billede

Hvor skal vi jagte forretning?

Klumme: Hvor den økonomiske krise har krævet hovedpinepiller, er der nu brug for at sælge vitaminpiller, som kan hjælpe kunderne til ny vækst.

Er det nu, væksten for alvor viser sig, eller bliver det værre, før det går fremad? I skyggen af den græske økonomis tragedie og den efterfølgende nervøsitet på finans-markederne er der nok flere, der de seneste uger har spekuleret over, om vi står foran et nyt dyk i den globale økonomi.

Heldigvis er der tegn på, at det går den rigtige vej. For eksempel har store danske virksomheder som A.P. Møller-Mærsk og FLS fremlagt positive regn-skaber. Men som blandt andre HP Danmarks topchef, Keld Jersild Olsen, for nylig har påpeget i Computer-world, står it-branchen over for et udskilningsløb. Derfor er det lige nu ekstra vigtigt, at man som leder i en it-virksomhed følger markedet tæt og er forandringsvillig.

I den forbindelse spiller små og mellemstore virksomheder en nøglerolle. Netop denne gruppe virksomheder beskæftiger 80 procent af alle ansatte på verdensplan, står for mere end 50 procent af den globale økonomi og tegner sig for 44 procent af ordrerne på it-markedet globalt set. Udviklingen blandt de små og mellemstore virksomheder er derfor afgørende for, om den globale økonomi for alvor kommer op i gear igen. Og dermed også for it-branchen.

Jeg er afhængig af partnere, som efter min mening er dem, der har den bedste brancheviden og derved dybeste forståelse for kundernes behov. Derfor spørger jeg altid partnerne, hvor de ser forretning, før jeg tager investeringsbeslutninger.

Som sådan har vi for nylig spurgt vores partnere, hvilke forventninger de har til deres kunder blandt små og mellemstore virksomheder i 2010. Vi har spurgt partnerne om deres generelle forventninger til kundernes it-investeringer det kommende år og til hvilke teknologier, de forventer, vil drive væksten i it-investeringer blandt de små og mellemstore virksomheder.

Vitaminer frem for smertestillende

Undersøgelsen tegner et opløftende billede af markedssituationen i 2010. Eksempelvis forventer 63 procent af de adspurgte partnere - mod 25 procent i 2009 - at deres kunder vil øge deres it-investeringer i år.

Og partnerne forventer, at investeringerne i gennemsnit vil blive øget med 16 procent sammenlignet med 2009. Begge dele bekræfter billedet af, at vi er igennem den værste del af den økonomiske krise, og at barometeret i it-branchen igen peger på vækst.

Undersøgelsen viser også, at de små og mellemstore virksomheder i stigende grad efterspørger, at deres it-leverandører fungerer som strategiske sparringspartnere, der f.eks. kan anvise, hvordan teknologien kan bruges til at opnå omkostningsbesparelser og effektivisering.

Men hvor den økonomiske krise har krævet hovedpinepiller, er der nu også brug for at sælge vitaminpiller, som kan hjælpe vores kunder til ny vækst.

Det måske bedste eksempel på både at imødekomme kundernes behov for omkostningsbesparende it-løsninger og hjælpe dem med at udvikle deres forretning, er cloud.

Cloud er samtidig et godt eksempel på ny teknologi, der udfordrer vores omstillingsparathed som it-virksomheder - og dermed et centralt parameter i udskilningsløbet i it-branchen. At cloud er vigtigt, bekræftes også af
undersøgelsen, hvor for eksempel SaaS er blandt de teknologier, som de små og mellemstore virksomheder ser som en vej til både højere vækst og lavere omkostninger.

Jeg glæder mig til Microsofts årlige partnerkonference i juli, som giver mig mulighed for at drøfte markedsudviklingen med vores partnere. Og på den baggrund give vores bud på, hvor markedet bevæger sig hen, og hvordan vi og andre it-virksomheder bedst kan imødekomme kundernes behov og dermed realisere de største forretningsmæssige gevinster.

Erik Kaae er salgsdirektør for mindre/mellemstore virksomheder og partnere i Microsoft Danmark.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere