Mindst 16 kommuner har tegnet KMD-kontrakter på it-systemer til deres jobcentre uden at gå i udbud.
Det sker blot en måned efter, at Konkurrencestyrelsen har udgivet en rapport, der dømmer 29 såkaldte KMD Opus-kontrakter ulovlige. Det kan du læse mere om her.
Den nye sag handler om it-produktet KMD Opera - og altså ikke ERP-systemet KMD Opus.
Flere kommuner, der ikke var i søgelyset i KMD Opus-sagen, har købt KMD Opera-systemer uden om udbud.
Se om din kommune har undladt at gå i udbud.
Èn af de 16 kommuner erkender åbent og ærligt, at den burde være gået i udbud med KMD Opera.
"Viborg Kommune er nu efterfølgende blevet opmærksom på, at vi burde have været i udbud med en it-jobcenterløsning."
"Men det tænkte vi overhovedet ikke på i 2006 - vi tænkte kun på sikker drift per 1. januar 2007 (hvilket også mange andre kommuner gjorde)," skriver kommunaldirektør Lasse Jacobsen fra Viborg Kommune til Computerworld med henvisning til, at kommunalreformen trådte i kraft på denne dato,.
Intern undersøgelse sat igang
I Randers Kommune har man sat en intern undersøgelse igang, da det viser sig, at man har hele tre KMD-kontrakter, der ikke har været i udbud.
Kommunen tegnede således i 2007 en KMD Opera-kontrakt til en værdi af 3,5 millioner kroner uden om udbud.
I 2010 blev KMD Opera-kontrakten forlænget i tre år og havde nu en værdi af 5,9 millioner kroner. Heller ikke den aftale var i udbud.
Kommunen ønsker ikke at forklare, hvorfor den ikke har været i udbud med 2010-kontrakten.
"Randers Kommunes Økonomiudvalg har igangsat en undersøgelse vedrørende kommunens aftaleforlængelse med KMD. Så længe denne undersøgelse kører, kan vi ikke besvare spørgsmålet," lyder det fra kommunen.
I kølvandet på udbudsskandalen, hvor 29 KMD Opus-kontrakter blev kendt ulovlige - herunder en Opus-aftale fra Randers Kommune, der altså som den tredje KMD-kontrakt heller ikke var i udbud - sendte kommunen sin vicedirektør hjem, mens sagen undersøges.