Turbo på Centrino

Intel har lanceret en massiv opdatering af hele den populære Centrino-platform til bærbare pc'er. På trods af endnu hurtigere komponenter forventes batterilevetiden at forblive den samme.

Indhold

Centrino-platformen til bærbare pc'er bliver nu endnu hurtigere. Intel har opgraderet platformen over hele linien.

Kodenavnet for den nye platform har hidtil været navnet Sonoma, men Intel har tænkt sig at bibeholde Centrino-navnet.

Intel har lanceret den hidtil hurtigste Pentium M med en clockfrekvens på 2,13 gigahertz. Med denne processor, der har modelnummeret 770, er frekvensen på systembussen blevet sat op fra 400 til 533 megahertz, hvilket sikrer en højere hastighed for dataoverførsel til og fra processoren.

Intel lancerede også Pentium M 760, 750, 740 og 730 med frekvenser på henholdsvis 2,0, 1,86, 1,73 og 1,60 gigahertz, alle med 533 megahertz systembus.

Dertil kommer to varianter med ekstra lavt strømforbrug, nemlig Low Voltage Pentium M 758 på 1,5 gigahertz og Ultra Low Voltage Pentium M 753 på 1,2 gigahertz. Her kommer effekten ikke over henholdsvis 10 og 5 watt, men busfrekvensen holdes også på 400 megahertz.

Hvis processoren er hjernen i en pc, så er chipsættet resten af nervesystemet. Det er chipsættet, der sørger for kommunikationen mellem processoren og resten af pc'ens komponenter.

Samtidig med lanceringen af 2,13 GHz Pentium M introducerede Intel nye chipsæt til processoren under navnet Mobile Intel 915 Express.

Chipsættene 915GM, 915GMS og 915PM understøtter teknologier som PCI Express, Serial ATA, dual channel DDR2-hukommelse og Intels surroundsound-system ved navn High Definition Audio.

Chipsættene understøtter også dual channel DDR2, der giver højere hukommelsesbåndbredde. DDR2 bruger ikke lige så meget strøm som første DDR-generation, men strømbesparelsen bliver ædt op af den højere systembushastighed på 533 MHz.

Det betyder, at den nye Centrinoplatform yder bedre end den gamle, men alligevel kan beholde de samme batterilevetider.

Understøttelsen af de trådløse standarder er også blevet bedre. Det nye netkort Intel PRO/Wireless 2915ABG understøtter således både 802.11a-, 802.11b- og 802.11g-standarderne.

Forskellen mellem 915GM/915GMS og 915PM er, at GM og GMS har integreret grafik, mens PM vil kræve en separat PCI Express grafikchip. Den grafikchip, der er indbygget i 915GM/GMS, understøtter DirectX 9 og er omtrent dobbelt så hurtig som den, der sidder i forgængeren 855GME.

De fleste store producenter af bærbare pc'er skulle være klar til at levere bærbare med den nye Centrino-platform allerede i dag.

Den næste opdatering af Centrino-platformen er allerede på tegnebrættet, og den går foreløbigt under kodenavnet Napa. Det er endnu sparsomt med detaljer, men det skulle være sikkert at, processoren får to kerner samt en endnu bedre integreret grafik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere