ATI X850-grafikkort til AGP-porten

Da ATI lancerede sin seneste topmodel X850, var det meningen, at grafikkortet kun ville være at finde i PCI Express-udgaver. Men det lader til, at firmaet har skiftet mening.

Indhold

Det canadiske grafikchip-firma ATI har besluttet sig for alligevel at fremstille en AGP-udgave af firmaets seneste topmodel X850. Det skriver The Inquirer.

Grafikchippen X850 blev lanceret i december sidste år, og meldingen har hele tiden været, at der kun var planer om at lave grafikkort med den nye chip til PCI Express-porten.

Det ser dog ud til, at ATI har skiftet mening, og nu skulle der være en AGP-udgave af X850 på vej.

Den seneste topmodel X800 Platinum Edition nåede aldrig ud i butikkerne i noget, der bare lignede et tilfredsstillende antal, og det kan være det hul i markedet, som ATI nu vil dække med den nye chip.

Da ATI ikke benytter sig af bridge-chips, har det betydet, at man har måtte designe en AGP-del og skifte den ud med PCI Express-delen på chippen. Så der er i princippet tale om en ny chip, selv om det kun er selve tilslutningen, der er forskel på.

Konkurrenten Nvidia benytter sig i stedet for af bridge-chips for at kunne gå fra én type tilslutning til den anden.

Det betyder, at Nvidia kun laver én chip, for eksempel til AGP-porten, og vil virksomheden senere fremstille en PCI Express-udgave, sættes der blot en lille chip på grafikkortet, som ændrer signalet, så det passer til den nye port.

Den nye chip fra ATI går under kodenavnet R481, og de første grafikkort skulle være klar til marts.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere