Artikel top billede

Derfor er direktøren bange for forandringer

De administrerende direktører er bange for forandringer. Se hvorfor.

Computerworld News Service: Mange administrerende direktører er selv i tvivl om, hvorvidt deres virksomhed kan klare sig et nyt, foranderligt og stadigt mere komplekst forretningsmiljø, fortæller en undersøgelse fra IBM, der blev offentliggjort i denne uge.

IBM internationale undersøgelse af administrerende direktører, der udkommer hvert andet år, blev gennemført i løbet af sidste år og starten af i år og består af interviews med 1.541 både private og offentlige ledere fra 60 lande og 33 forskellige brancher over hele verden.

Ifølge undersøgelsen forventer otte ud af 10 administrerende direktører, at deres omgivelser vil blive stadigt mere komplekse, mens kun 49 procent mener, at deres virksomhed har de nødvendige forudsætninger for at håndtere dette, fortæller IBM.

Det repræsenterer samtidig den største ledelsesmæssige udfordring, som IBM har identificeret i undersøgelsens otteårige historie.

"Mindre end halvdelen føler sig forberedte på fremtidens kompleksitet," siger Ragna Bell, som er partner ved IBM Strategy & Change Consulting group. Det vil kræve kreativitet at håndtere den øgede kompleksitet med succes, fastslår IBM.

I det hele taget er teknologiens forventede effekt på organisationerne hoppet fra en sjetteplads til en andenplads i løbet af de sidste fire undersøgelser.

Frygter store stater

Rapporten konkluderer desuden, at administrerende direktører i Nordamerika er mere bange for "en stor stat" end andre steder. Det skal ses i lyset af det faktum, at den amerikanske regering i forbindelse med finanskrisen er blevet storaktionær i mange virksomheder.

87 procent af de nordamerikanske direktører forventer større statslig indgriben og kontrol i løbet af de kommende fem år, hvilket yderligere bidrager til følelsen af usikkerhed.

Ledere i Nordamerika gav udtryk for "en meget stærk tro på, at øget regeringskontrol vil påvirke deres miljø," fortæller Ragna Bell. Men lederne blev ikke spurgt til, hvorvidt de mente, det var godt eller dårligt.

"Vi bad ikke om deres subjektive meninger;" forklarer hun.

Kompleksiteten ved en netværksforbundet verden bliver forstærket af forskellige faktorer, skriver IBM.

70 procent af de administrerende direktører i undersøgelsen sagde, at de regnede med at skulle fordoble omsætningen fra nye kilder i løbet af de kommende fem år, mens 65 procent forudså et skifte i den økonomiske magt, så den i stedet kommer til at ligge hos udviklingslandene.

Andre resultater:

De bedst performende virksomheder har en 54 procent højere sandsynlighed for at tage hurtige beslutninger og forudse resultater.

49 procent af de bedst performende virksomheder mener, at det vigtigste strategiske initiativ i løbet af de kommende fem år vil være at komme tættere på kunderne og gentænke forholdet til kunder og borgere ved hjælp af nettet, interaktive medier og sociale medier.

Nu, hvor landet har vist sig mere modstandsdygtig over for krisen end de mere udviklede lande, er de kinesiske direktører mindre bekymrede ved tanken om forandringer, end de er i andre regioner.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere