Artikel top billede

Efter Google-snifferi: Vi sløser med åbne netværk

Danskerne er ikke særligt gode til at passe på deres trådløse netværk. Googles snifferi af danskernes data kan man sagtens undgå. Se her hvordan.

Chefkonsulent Shehzad Ahmad fra sikkerhedsberedskabet DK-Cert vurderer, at Googles budskaber om snifning af de åbne Wifi-netværk både herhjemme og i udlandet skal tages med et gran salt.

Det skyldes, at selskabet for en lille måned siden helt benægtede opsamlinger af ukrypterede beskeder i åbne WiFi-netværk på sin Google-blog.

Du kan læse mere om, hvordan Googles Street View-biler sniffer løs på de trådløse netværksdata her.

Googles forklaring på, at bilerne har sniffet på de trådløse netværk, kan du læse her.

Shehzad Ahmad hæfter sig ved, at de mange åbne netværk herhjemme er et kæmpestort problem for datasikkerheden.

"Båndbredden blive udnyttet på åbne netværk, og derudover kan udefrakommende downloade ulovlige ting som børneporno og piratkopier over den ukrypterede router i ejerens navn. Samtidig kan hackere komme ind og sniffe oplysninger og få adgang til at stort set alle data, hvis ejeren deler filer over routeren," forklarer Shehzad Ahmad.

Han oplyser, at flere leverandører har målt, hvor mange netværk i eksempelvis København, der står pivåbne.

Blandt andre har netværksvirksomheden D-Link i flere år målt netværk hovedstaden, og i 2004 stod 47 procent af routerne åbne, mens det tal i 2008 var nedbragt til 20 procent i 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere