Har du også hele tiden brug for en større harddisk, og synes du, at antallet af Google-hits på dit navn bare stiger og stiger?
Det er der en god forklaring på.
Vi oplever nemlig en sand eksplosion i data-væksten i øjeblikket, viser en ny undersøgelse fra it-analysehuset IDC.
Alene fra 2008 til 2009 blev der skabt eller kopieret 62 procent flere data. Og fra 2009 til 2020 forventes datavæksten at stige med yderligere 44 gange.
Det overrasker ikke fremtidsforsker Preben Mejer, der er direktør i det århusianske videnscenter Innovation Lab.
"Det virker godt nok voldsomt, men når vi ser på udviklingen i øjeblikket, så lyder det bestemt ikke urealistisk," lyder Preben Mejers første reaktion.
Drevet af sociale mængder
Han vurderer, at stigningen i de mange data især er drevet frem af de sociale medier. Det er ikke mange år siden, at du var henvist til læserbrevsspalterne i din lokale avis, hvis du ville til orde.
Men i dag kan du på ingen tid oprette din egen blog, lægge videoer ud på YouTube eller starte din egen lille netradio.
Men udviklingen betyder også, at mens en Google-søgning for få år siden var en simpel manøvre, så bliver informationssøgningen nu mere og mere uoverskuelig.
"I dag er den store udfordring at overskue informationer. Jeg googlede eksempelvis mit eget navn forleden dag, og der fik jeg 284.000 hits. Det er jo helt umuligt at overskue. Når antallet af informationer bare fortsætter med at stige, så kan konsekvensen meget vel blive, at vi går informations-kolde og helt afholder os fra at søge informationer," advarer Preben Mejer.
Han mener, at vi allerede nu ser en reaktion på den udvikling i de sociale netværk, hvor vi på Facebook og ikke mindst Twitter følger andre brugere i stedet for selv at gå på jagt efter informationer.
"Vi lægger os ganske enkelt i slipstrømmen på andre fornuftige mennesker, og lader dem sortere informationerne for os," siger Preben Mejer, der også nævner Delicous.com, hvor brugere kan dele links med hinanden, som et andet eksempel på tendensen.
Smart-computing er på vej
Men Preben Mejer vurderer også, at vi vil opleve et stigende behov for systemer, der i daglidagen kan hjælpe os med sortere og organisere i de enorme informationsmængder.
Han forklarer, at vi allerede ser tendensen på et mindre niveau hos Googles mailservice Gmail, hvor mail-korrespondancer bliver samlet i selvstændige tråde.
En funktion, som Microsoft også har inkluderet i den nyeste version Outlook, der netop er blevet præsenteret.
Tendens vil fortsætte i retning mod endnu mere automatisering, hvor computeren automatisk tagger informationer og selv filtrerer dem i stil med spamfiltrene i vores mailprogrammer, forudsiger Preben Mejer. En tendens, som han kalder for smartcomputing.