Artikel top billede

E-handelsfonden: 2010 bliver et godt år for nethandel

Efter et lidt sløjt 2009 er der nu igen gang i ansøgningerne til e-mærket. Samtidig er antallet af butikker, der er faldet fra, betydeligt færre end sidste år.

"Netbutikkerne er på vej ind i en god periode igen. 2009 var kriseår, og det oplevede vi også, men vi ser positivt på 2010," siger Lars Schmidt Larsen, der er direktør i e-handelsfonden.

Dette siger han på baggrund af udviklingen af ansøgninger til e-mærket. I årets første fire måneder er der nemlig kommet 25 procent flere ansøgninger, i forhold til samme periode sidste år.

Samtidig er antallet af afgange faldet med 27 procent.

"At der kommer flere til viser, at der skyder nye netbutikker op, og faldet i afgangen viser, at der er færre der går konkurs," siger Lars Scmidt Larsen.

Af de mange nye ansøgere i 2010 er 85 procent allerede blevet godkendt. Godkendelsesprocessen foregår ved at e-handelsfondens jurister hjælper ansøgerne med at leve op til de krav der stilles til alle e-mærkede virksomheder.

Kravene sikrer at virksomhederne lever op til lovgivningen, samt særlige krav om korrekt og etisk adfærd på nettet.

Udover at E-handelsfonden foretager kontroller med de e-mærkede butikker, hjælper de også med at løse tvister mellem forbrugere og netbutikker.

I 2009 løste man 274 tvister mellem forbruger og netbutikker, og seks butikker fik i årets løb frataget e-mærket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere