Artikel top billede

IDC: Eksplosiv vækst i mobilmarkedet

Især BlackBerry har i år oplevet et godt første kvartal og er nu for første gang med i top fem.

Computerworld News Service: Det globale marked for mobiltelefoner oplevede en eksplosiv vækst i første kvartal med næsten 22 procent i forhold til samme periode sidste år, da markedet havde det betydeligt dårligere midt i recessionen.

Analytikere fra IDC tilskriver væksten til det øgede antal smartphones, som producenterne sender ud til forhandlerne samt bedringen i den globale økonomi. Især Research in Motion springer i øjnene og er nu for første gang med i top fem over producenter med flest solgte mobilenheder.

Samlet set leverede producenterne 295 millioner mobiltelefoner af alle typer i første kvartal i år sammenlignet med 242 millioner i første kvartal 2009, oplyser IDC.

En sådan tocifret vækst "er bestemt godt nyt for branchen," siger analytiker hos IDC Ramon Llamas i en pressemeddelelse. "Leverandørerne har i år ikke lagt skjul på deres hensigter, og nogle har endda lanceret nye produkter i første kvartal."

Væksten forventes at fortsætte igennem 2010, dog ikke på samme niveau som i første kvartal. IDC bemærker, at leverancerne i første kvartal i 2009 var faldet med 17 procent i forhold til samme periode året før, hvilket gør første kvartal sidste år til et af de værste kvartaler i mobilbranchen nogensinde.

IDC vurderer, at leverancerne af mobiltelefoner samlet set vil vokse med 11 procent i 2010.

Sms-glade teenagere

Nokia er fortsat førende på verdensmarkedet og solgte 108 millioner mobiltelefoner i første kvartal. Samsung sidder på andenpladsen med 64 millioner solgte mobiltelefoner efterfulgt af LG Electronics, der solgte 27 millioner, samt RIM og Sony Ericsson, der solgte henholdsvis 10,6 og 10,5 millioner mobiltelefoner.

RIM kom ifølge IDC med i top fem for første gang og erstatter således Motorola, som solgte 8,5 millioner enheder.

Motorola har stødt mistet markedsandele siden 2004, da markedet begyndte at skifte fra enklere enheder til mere avancerede telefoner og smartphones, bemærker IDC. Selvom Motorola nu sælger Android-baserede smartphones, så har RIM og Apple vundet større fodfæste ved at have solgte sådanne enheder i længere tid.

IBC påpeger, at RIM er den eneste af de fem største mobilproducenter, der udelukkende sælger smartphones, hvilket gør, at denne virksomhed har den højeste gennemsnitlige salgspris blandt disse leverandører. I første kvartal var virksomhedens mobiler BlackBerry Curve 8520 og Bold 9700 populære i mange lande.

RIM har tilsyneladende også succes blandt unge forbrugere for første gang, påpeger IDC.

"Et stærkt salg til forbrugere, særligt blandt sms-glade teenagere, har også givet næring til efterspørgslen af BlackBerry-mobiler," siger IDC.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs mere:
Video: Om BlackBerry, Palm, Acer og iPad

BlackBerry får stemmeopkald over Wi-Fi

Her er mobiltyperne, der driver dig til vanvid Karakteristik af blandt andre Blackberry-brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere