GeForce Go 6 til ultratynde og lette bærbare

Nvidia er klar med en ny grafikchip til bærbare pc'er. GeForce Go 6200 benytter sig af TurboCache-teknologien, der gør det muligt at bruge systemets hukommelse som grafikhukommelse, men med langt bedre ydelse end tidligere.

Indhold

Den første udgave af grafikchippen GeForce 6200 med TurboCache blev lanceret i oktober sidste år. Nu er Nvidia klar med en udgave til ultratynde og lette bærbare pc'er.

Selv om GeForce Go 6200 ikke er nogen hurtigløber, er den fuldt ud DirectX 9.0c-kompatibel. Den har dog kun fire pixelpipelines og tre vertexshadere.

Topmodellen til stationære pc'er, GeForce 6800 Ultra, har til sammenligning 16 pixelpipelines og seks vertexshadere og kan derfor spytte langt flere pixels ud per sekund.

Grafikkortene i bærbare pc'er har så godt som altid kunnet benytte sig af systemets hukommelse i stedet for at egen dedikeret hukommelse. Det har givet lavere priser, da systemhukommelse som regel er langt billigere end grafikhukommelse.

Desværre har denne løsning betydet dårlig grafikydelse, fordi der ikke har været nok hukommelsesbåndbredde i pc'en. Med TurboCache kan Nvidia nu mindske det problem betydeligt.

Teknologien benytter sig nemlig af PCI Express-porten, som har en langt højere hukommelsesbåndbredde end den gamle AGP-port.

Det betyder, at data kan sendes og modtages langt hurtigere, og det gør det muligt at fremstille grafikkort til bærbare pc'er, som benytter sig af systemets egen hukommelse og alligevel har en ydelse, der ikke ligger milevidt fra grafikkort med dedikeret hukommelse.

Grafikkortet skal dog bruge en lille smule dedikeret hukommelse. Med 16 megabyte dedikeret hukommelse understøttes op til 128 megabyte samlet grafikhukommelse, mens grafikkortet skal bruge 64 megabyte dedikeret ram, hvis man vil have en samlet grafikhukommelse på 256 megabyte.

De første bærbare pc'er med GeForce Go 6200 skulle så småt begynde at dukke op på markedet i løbet af denne måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere