Omkring 200.000 lønmodtagere har valgt it-udstyret fra for at undgå at betale multimedieskat.
Det viser en undersøgelse fra Greens Analyseinstitut, der er foretaget for dagbladet Børsen.
De danske folkeskolelærere har været nogle af de første, der lagde computeren på arbejdspladsen frem for at tage den med hjem, men tendensen ser nu ud til at sprede sig til andre grene af erhvervslivet.
Skridt i den gale retning
Greens undersøgelse fortæller, at det er 14 procent af lønmodtagerne, svarende til 200.000, der ikke betaler den omdiskuterede skat. De har sagt nej tak til it-redskaber udenfor arbejdspladsen og leveret udstyret tilbage til arbejdsgiveren.
Og det er en gal udvikling, siger Dansk Erhverv til Børsen.
"Det er et skridt i den forkerte retning, når endnu flere fravælger multimedierne, for det er jo en bremse på det fleksible arbejdsmarked," siger Bo Sandberg, skattepolitisk chef hos Dansk Erhverv.
"Hvis personen skal køre forbi kontoret for at hente et multimedie i stedet for at køre direkte ud til kunden, er der jo gået arbejdstid tabt. Det betyder et produktivitetstab, fordi produktivitetsforbedrende arbejdsværktøjer fravælges," siger han.
Antallet vokser
Analysehuset Green foretog en tilsvarende undersøgelse i februar, og den viste, at det i starten af året kun var ni procent, svarende til 130.000, der takkede nej til arbejdsgiverbetalt it-grej for at undgå medieskatten.
Skatteministeren er dog fortrøstningsfuld, og han stiller spørgsmålstegn ved, hvor meget man skal lægge i tallene.
"Det er jo ikke mere end tre uger siden, at der var en meningsmåling i Søndagsavisen, som sagde det stik modsatte af det, Greens når frem til. Men dermed ikke sagt, at det var mere rigtigt. Meningsmålinger er lidt som de blinde slås, og det, der er vigtigt for mig, er, hvor mange der rent faktisk kommer til at betale."
"Det har vi et tal for her i løbet af de kommende måneder," siger Troels Lund Poulsen (V) til Børsen.