Artikel top billede

Hvert fjerde land blokerer Google-tjenester

Hver fjerde land, hvor Google opererer, censurerer en eller flere af selskabets tjenester. Se hvilke.

Computerworld News Service: Googles tjenester bliver til en vis grad blokerede eller censurerede i hvert fjerde af de lande, hvor virksomheden opererer, fortalte Google tidligere på ugen.

"Kina udgør det mest grelle eksempel, men det er ikke det eneste. Googles produkter - fra søgninger og Blogger til YouTube og Google Docs - er blevet blokerede i 25 ud af de 100 lande, hvor vi tilbyder vores tjenester," skrev Rachel Whetstone, der er Googles vice president of global communications and public affairs, på virksomhedens europæiske public policy-blog.

"Derudover modtager vi med jævne mellemrum opfordringer fra regeringer til at begrænse eller fjerne indhold på vores sider," skrev hun og tilføjede, at Google forsøger at indsnævre omfanget, når virksomheden mener at forespørgslerne bliver 'for brede'.

Google kom i overskrifterne tidligere sidste år, da ledelsen annoncerede planer om at lukke ned for den censurerede version af virksomhedens søgemaskine, der var blevet specielt udviklet til det kinesiske marked.

Da man ikke kunne komme frem til et kompromis med den kinesiske regering, valgte Google at lukke ned for den censurerede søgemaskine i marts, hvorefter brugerne blev omdirigerede til en ikke-censureret søgemaskine i Hong Kong.

Kinesisk kontrol

Kina har længe ejet et af de mest sofistikerede programmer til kontrol af internetadgang for lokale brugere. Kinesisk lov kræver, at internetvirksomheder, der opererer i Kina, skal blokere eller fjerne ømtåleligt indhold, som både kan dække over ting som pornografi, informationer om menneskerettigheder og andre emner.

Men Kina er ikke det eneste land, der gerne vil kontrollere internettet.

Australien er for eksempel ved at gennemføre lovgivning, der skal blokere adgangen til sider med materiale om misbrug af børn og informationer, der kan bruges til at begå kriminalitet.

Det sker på baggrund af en undersøgelse, der viser, at blokeringen af sortlistede sider ikke sløver internetadgangen for brugerne.

Modstandere har protesteret mod den australske plan og påpeger, at listen over blokerede sider er mere omfattende end den oprindelige plan lagde op til.

Derudover er det muligt for de australske brugere at komme omkring blokeringerne, ligesom det er muligt for de kinesiske brugere at gøre det samme.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere