Artikel top billede

CSC meldt til politiet: Bruger ulovlig arbejdskraft

It-fagforeningen Prosa anklager CSC i Danmark for at ansætte indere under slavelignende forhold. Nu er CSC politianmeldt.

CSC i Danmark har indiske medarbejdere ansat under slavelignende forhold.

Det mener it-fagforeningen Prosa, der gennem flere måneder har kulegravet sagen i samarbejde med DR's P1.

"De indiske medarbejdere har været uden for enhver retstilstand. De har været ansat til en indisk løn på 285 kroner om dagen og har ikke haft mulighed for at klage over deres arbejdsforhold. Enhver klage medfører, at CSC sender dem direkte tilbage til Indien," siger Hanne Lykke Jespersen, forbundssekretær i Prosa, til Computerworld.

Hun forklarer, at indiske regler desuden betyder, at inderne ikke kan få et nyt job, når de returnerer til indien.

Anklagerne har nu fået Udlændingeservice til at politianmelde CSC for brug af ulovlig arbejdskraft.

For lav løn

Ifølge Prosa overtræder CSC loven, fordi virksomheden ansætter de indiske medarbejdere til en lavere løn, end loven foreskriver.

Ifølge den såkaldte beløbsordning, som de indiske ansatte får opholdstilladelse under, skal de ansatte tjene mindst 375.000 om året. Men selvom det er den løn, der står på de ansattes kontrakt, så svarer det ikke til den løn, som inderne rent faktisk får, mener Hanne Lykke Jespersen.

"CSC skriver i kontrakten, at den lavere løn skyldes, at de betaler skat for inderne, men det gør de ikke i virkeligheden," siger hun

Hilser anmeldelse velkommen

CSC hilser politianmeldelsen velkommen, og ser det som en mulighed for at få undersøgt sagen tilbunds, oplyser CSC's pressekontakt, Claus Johnsen.

"Det vil overraske mig meget, hvis CSC har brudt dansk lov. Indernes kontrakter har været gennemgået af et eksternt revisionsfirma. Indernes kontrakter indeholder en løn fra Indien, nogle diæter for at opholde sig i Danmark og en beregning af skat. Vi har i god tro indberegnet den skat, som inderne skulle betale i Danmark," siger Claus Johnsen.

Han afviser desuden Prosas anklager om, at CSC sender inderne ud af landet, hvis de klager over arbejdsforholdene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere