Artikel top billede

Kaj Arnö er vice president for MySQL-delen af Sun Microsystems i München.

MySQL-mand fortæller om Oracles strategi

Oracle vil holde kortene ind til kroppen, når det gælder fremtiden for MySQL. Bliver open source-databasen styrket eller marginaliseret?

Computerworld News Service: Open source-databasen MySQL, der nu ejes af Oracle, er efter opkøbet af Sun den samme gode gamle i forhold til eksempelvis at være tilgængelig under GNU General Public License.

Men visse forhold vil alligevel ændre sig under den nye ledelse. For eksempel vil Oracle holde kortene tættere ind til kroppen, når det gælder produktplaner, oplyser en MySQL-mand fra Sun.

Databasens tilhængere kan også regne med fortsatte forbedringer på områder som ydelse, samt at der vil blive lagt større vægt på Windows, fortæller Kaj Arnö, der er vice president for MySQL-community'et ved afdelingen af Sun Microsystems i München, der stadig er i drift, fordi Oracles opkøb af Sun endnu ikke er gået igennem i Tyskland.

Ved opkøbet af Sun overtog Oracle databasen MySQL, som Sun selv havde købt i 2008. Hensigten med Kaj Arnos oplæg ved O'Reilly MySQL Conference & Expo i Californien var at fokusere på MySQL-community'ets tilstand, men han kom også ind på andre områder, heriblandt hvilken retning produktet er ved at tage.

"Der er stadig rigtig mange MySQL-brugere derude. De har økonomiske interesser, der er uafhængige af hvem, der ejer MySQL," påpeger Arnö.

"MySQL er stadig licenseret under GPL," understreger han.

Vi har set stærke, konkrete, utvetydige udsagn fra Oracle om, at GPL vil fortsætte," fastslår Kaj Arnö.

Derudover forsikrer han, at der stadig er en enorm talentpulje af MySQL-eksperter hos Oracle, og at Oracle også har sine egne database-talenter såsom vice president Andy Mendelsohn.

Men MySQL's tidligere så bramfri facon i forhold til kommende produkter vil få en ende.

"Jo større virksomhed, des vigtigere er det at efterleve ting som Sarbanes-Oxley," siger han.

"Der kommer til at være stærkere kontrol over, hvad vi må sige."

"MySQL bliver et amatør-produkt"

Tidligere prognoser var alligevel ikke så brugbare med vurderinger, der ofte ramte ved siden af, forklarer Kaj Arnö.

Af mål i forhold til forbedringer af MySQL kan nævnes, at der vil blive lagt større vægt på både Windows og LAMP (softwarepakken Linux, Apache, MySQL og Perl/PHP/Python), oplyser han.

"Vi kommer til at se ting på dette område."

Forbedringer af brugervenligheden er også på skemaet.

Et respektfuldt forhold til MySQL-community'et er fortsat en prioritet, fremhæver Arnö. Siden fusionen blev offentliggjort for snart et år siden, har MySQL's brugere luftet deres bekymringer. Der var da også deltagere ved konferencen torsdag med delte meninger om Oracles ejerskab af MySQL.

"Jeg kan ikke se nogen forretningsmæssig grund til, at Oracle skal holde MySQL i gang," siger Laurie Voss, der er chefudvikler hos Snowball Factory, der tilbyder kampagne-tracking til sociale medier.

"De kommer ikke til at lukke den fuldstændigt ned - det ville jo klart være en PR-katastrofe. Men de kommer til at marginalisere den," vurderer han.

"De kommer til at gøre den til et amatør-produkt, hvilket ingen her mener, at den er," siger Laurie Voss.

Her henviser han til Oracles hensigter om at fokusere på Windows som bevis på planer om at marginalisere MySQL.

En anden deltager havde et mere optimistisk syn på sagen.

"Jeg tror, at Oracle vil understøtte MySQL. De har lagt mange ressourcer bag den," vurderer Zack Huston, der er udvikler og databaseadministrator hos PaperBackSwap.com, der er et website, hvor man kan handler med bøger.

"At lukke databasen ville bare betyde, at en anden open source-konkurrent ville overtage pladsen," påpeger Huston. Dette var Voss dog enig i.

I et oplæg ved konferencen tidligere på ugen fremhævede Edward Screven, der er chefarkitekt hos Oracle, ydelsesforbedringer af MySQL. Han påpegede dog, at visse funktioner såsom hot backup kun vil være tilgængelig i den kommercielle udgave af MySQL og altså ikke i den udgave, der kvit og frit kan downloades.

Oracle har i forvejen sine egne erfaringer med open source og bidrager til Apache Software Foundation, fortæller Kaj Arnö.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere